Goed Gewicht

Ja je mag gewoon brood eten

Ja, je mag gewoon brood eten

 

Mag ik nog wel brood eten ? Als eerst , je mag van mij alles eten en daar hoort brood ook bij. Koolhydraten staan voor veel mensen in een slecht daglicht. Het gaat hier dan wel over de snelle koolhydraten uit suiker en producten waar suiker in verwerkt zijn maar ook de witte broodvarianten en pasta’s bevatten koolhydraten. Om nu deze koolhydraten een beetje in toom te houden en zodoende ook je bloedsuiker , helpt jou om op een gezonde manier af te vallen. Koolhydraten uit groenten, fruit, volkorenproducten, noten en zaden daar kun je met een gerust hart van eten.

Je hebt koolhydraten echt nodig. Zelf je schildklier heeft ze graag dus laat ze vooral niet weg want als die in een lage stand gaat staan wordt afvallen een monster klus die jij niet gaat winnen.

Koolhydraten uit groenten, fruit, volkorenproducten, noten en zaden daar heb ik het hier over.

Producten met snelle koolhydraten( lees suikers) gaan snel de bloedbaan in en geven zodoende een snelle piek in je bloedsuikerspiegel.Wanneer je snelle koolhydraten combineert met eiwitten, vezels en gezonde vetten voorkom je dat er pieken in je bloedsuiker ontstaan en je een meer verzadigd gevoel krijgt

Wanneer er gezonde vetten aan je voeding zijn toegevoegd wordt blijft dat veel langer in je maag. Het geeft je dus al een meer verzadigd gevoel. De lever wil eerst alles goed controleren en maakt gal aan om het vet af te breken. Hierdoor komt de brij veel langzamer in je darmen terecht.  Hierdoor ontstaan er ook minder snel pieken in je bloedsuiker. Ook eiwitten en vezels zorgen ervoor dat koolhydraten langzamer in je bloed worden opgenomen.

Brood mag dus best mits je het niet dik plamuurt met jam, chocolade pasta of korrels.

denk b.v aan een volkorenbrood met een lekker stuk zalm of haring. Een geprakte avocado met peper en citroen.

gegrilde groenten op je brood met een scheut olijfolie

volkorenboterham met gebakken omelet met kruiden

boterham met een zelfgemaakte notenpasta

maar ook volkorenpasta met een verse pesto van basilicum en gehakte noten

of zilvervliesrijst met een kokos groenten curry

Krijg je al zin om aan te schuiven ?

lekker Lekker puur eten daar verwen jij jezelf mee en …………… je valt er van af en je hoeft nooit meer te lijnen 

In het programma “nooit meer lijnen, wel afvallen “ wordt naast het werken aan je mindset ook veel aandacht besteed aan gezonde voeding en wat het doet voor jou.