Goed Gewicht

Over mij, Jeanne.

Ik help jou bij het komen tot een goed gewicht, meer rust, minder stress en meer energie.
Zodat jij weer van elke dag volop kunt genieten en blij bent om wie je bent. Dat gun ik jou.

Website Jeanne vdL-6041-min

Ik ben Jeanne en probeerde in mijn jaren veertig ook net als jij, alle ballen in de lucht te houden. Tropenjaren zo tussen de veertig en de vijftig. Lekker jong nog en je kunt alles aan ( dacht ook ik ) .
Ik werkte naast mijn gezin in de zorg en daarbij runde ik mijn praktijk GoedGewicht en deed nog veel meer.
In deze levensfase gingen ook mijn hormonen aardig met me aan de haal en raakte ik de grip op mijn eetgedrag behoorlijk kwijt.
Ik probeerde keer op keer dat eetgedrag aan te pakken en zat mezelf hierdoor vaak letterlijk en figuurlijk zwaar in de weg.
Mijn hoofd voelde ook vaak zwaar en vol. Ik verlangde naar rust, naar meer energie, balans  en grip op mijn eetgedrag.   

En dat heb ik gevonden. 

Doorzetten en zorgen voor een ander dat was me met een liefdevolle paplepel ingegeven. Veel voor anderen en een beetje voor mezelf.
Dat beetje, was mijn opleiding gewichtsconsulente. Zo begin veertig, in mijn drukke levensfase was het mijn me-time en daar begon mijn vuurtje weer een beetje te branden. De opleiding: bewustwording, aandacht en eetgedrag, opende verder mijn ogen.
Daar zag ik mezelf. Ik dacht dat ik het best goed deed maar had het dus gewoon mis. Ik zorgde voor anderen maar niet goed genoeg voor mezelf.
Ik die jaren geleden een fikse burn out had (dat woord bestond toen nog niet) met als gevolg een bijnieruitputting stond nu weer aan het randje.
Hier bij deze opleiding leerde ik dat het leven is zoals het is. Dat ik niet altijd door hoefde te zetten en de sterke hoefde te zijn maar mezelf mocht zijn met de krassen en krasjes die het leven bij me achter had gelaten.
Dat koste inzet en verdieping. Ik moest met mezelf aan de slag en dat was best wel eens pittig. Het koste me ook tijd maar ik had er allemaal graag voor over en ben nog steeds dankbaar dat ik de ruimte en de kon nemen voor mezelf mocht nemen.

Ik kwam vanuit mijn volle hoofd, van moeten en kunnen naar willen en voelen.
Van accepteren naar aanvaarden. Ik verloor ballast en werd letterlijk en figuurlijk lichter.
 
Ik bleef en ben nog steeds in de flow omdat wat ik allemaal leerde ook bij mezelf toe kon en nog steeds toepas.
Het geeft me energie en rust  en mijn gewicht is al jaren stabiel ook in mijn overgangsperiode.

Mijn kennis over de mindset, eetgedrag, stress en hormoondisbalans en waar ik het meest dankbaar voor ben is mijn passie voor echt gezonde voeding deel ik graag met je. 
En denk nu niet dat het moeilijk en kostbaar is. Nee juist met gewone voeding die jij gewoon in de winkel haalt is veel te halen. Als je maar weet waar je op moet letten.  

Ik noem het de de sleutel naar meer rust, minder stress meer energie en een goed gewicht. Door de aandacht voor mijzelf en mijn passie voor gezonde voeding kreeg ik weer grip op mijn eetgedrag. Ik werd weer tevreden met mezelf en mijn gewicht ging daar in mee en dat is zo gebleven.
Het is een unieke sleutel waarmee jij heerlijk door de overgang leeft. 

Ik nam afscheid van mijn vaste baan en ging voor mijn passie.
Vrouwen zoals jij te coachen naar meer rust, minder stress, meer energie, ruimte voor jezelf en uiteindelijk een goed gewicht.
Geen gewicht dat je opgedrongen wordt door een weegschaal, tabel of je omgeving. Aandacht geven aan mensen dat was wat ik graag wilde blijven doen maar dan wel op mijn manier. Eerlijk, praktisch, creatief, met een luisterend oor en een vleugje humor.
Ik heb al met heel veel vrouwen mee mogen lopen in hun overgangsjaren.
Vrouwen  die nooit meer lijnen en tevreden zijn met zichzelf.

Tevreden zijn met jezelf geeft je rust en rust heeft een positieve werking op je algehele gezondheid. Dat is toch ook wat je wil?
Een fitte, vitale, gezonde vrouw. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

En om me nog een beetje beter te leren kennen,

Ik de veertig al ruim gepasseerd maar ik ben nog steeds dankbaar dat ik een mooie ontwikkeling heb mogen doormaken. Dat ik de mooie sleutel mocht vinden in de meest drukke tijd van mijn leven. Ik voel me fit en heb elke ochtend zin om aan de dag te beginnen maar eerlijk is eerlijk ooit wens ik ook dat de dag maar weer snel voorbij is.
Ik heb samen met mijn man twee kinderen en woon in het zuiden van ons land waar ik op zijn tijd geniet van het Bourgondisch leven.
Geen schuldgevoel bij een wijntje, kaasje of een bitterbal en uit eten gaan vind ik heerlijk.  Wandelen, fietsen met mijn lief. Koken, schilderen, en op zijn tijd een mooi boek. Gezellige dingen doen met de kinderen en met lieve vriendinnen. Nu de tijd daar voor is maak ik graag met mijn man af en toe een mooie reis en bezoeken we graag samen een museum en theatervoorstelling.  Van dit alle geniet ik nog steeds met met volle teugen.
Mezelf door cursussen en trainingen te blijven ontwikkelen doe ik nog steeds met veel plezier. Ook voor jou.

Ik deel met liefde de sleutel die ik vond met jou.
Investeer in jezelf, je bent het waard.

Ik denk breed met je mee  —   ik ben goed in creatieve oplossingen  —  ik ben sociaal  —  ik vind humor belangrijk

Mijn passie is vrouwen zoals jij, in de periode tussen veertig en vijftig, waar het druk is en er zoveel in je lijf en je leven veranderd weer regie in eigen handen te geven. Meer rust, minder stress, meer energie en een goed gewicht en vitaliteit.

Wil je het hier een keer met mij over hebben?

Ik ben aangesloten bij de BGN.
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Platvorm Puur Gezond

Opleidingen en trainingen 

Gewichtsconsulent
Mindful eat trainer
Orthomoleculair gewichtsconsulent
Stress counselor
MBCT  Mindful based cognitive therapie   
             aandacht gerichte gedrags therapeut
Ademhaling en vitaliteit
Overgewicht en overgang