Goed Gewicht

Recepten

Gezond, lekker en makkelijk

 

Met de recepten op deze pagina wil ik je graag inspireren om lekker gezond voor jezelf en anderen te zorgen.

Je vindt hier vier pagina’s vol heerlijke gezonde en makkelijke recepten uit mijn eigen keuken.

 

kruidenrij2web

Koken zonder pakjes en zakjes

Gezond koken met lekkere verse producten is en blijft voor mij een feestje. Verse producten geven zoveel meer smaak aan je eten dan kant en klaar producten. Je proeft hoe voedsel hoort te smaken. Door toevoegingen van vooral zout of smaakmakers proef je dit vaak niet meer.
Koken is echt een hobby van me en het leukste vind ik om te blijven experimenteren.
Vertrouw op jezelf. Wanneer je voor vers gaat kan er echt weinig fout.  De meeste van onderstaande recepten zijn geboren in mijn eigen keuken. De probeersels waren altijd goed te eten. Er zaten uiteindelijk alleen maar goede gezonde  ingrediënten in. Door te blijven proberen en te experimenteren zijn ze geworden wat ze nu zijn en staan ze bij mij regelmatig op het menu. Een aantal gerechten zijn echt zo favoriet geworden dat ze nu ook weer bij mijn kinderen op tafel staan. Iets goeds doorgeven is en blijft mooi.

Klik voor lekkere makkelijke home made gerechten uit mijn eigen keuken op een van de onderstaande buttons

Salades en sauzen

Soepen

Vlees vis en vega

Groentegerechten

Kijk ook eens bij de buren in hun keukentje. Een klein beetje jatten mag voor eigen bestwil en gezondheid. Kijk eens op een verpakking welke kruiden er gebruikt worden. De meeste zijn in gedroogde vorm te verkrijgen. Schaf deze aan en zorg dat je altijd verse knoflook, uien in verschillende kleuren, rode pepertje ( vers of gedroogd ) en een paar verse kruiden : peterselie, basilicum, lavas en munt als lekkere decoratie op je aanrecht hebt staan. Wat denk je van kappertjes, olijfjes en heerlijke zelf gedroogde zontomaatjes?

Keltisch zeezout is een goede smaakmaker om net even een oppepper te geven. Keltisch zeezout is niet geraffineerd en bevat nog een hoog gehalte aan mineralen o.a.  magnesium en kalium. Vergeet niet dat vet ook een smaakmaker is dus ben niet te voorzichtig met roomboter en olijf olie.

Verwen jezelf en gebruik verse en goede producten, deze hebben al zoveel smaak van zichzelf, daar heb je verder weinig meer voor nodig.

Succes , smakelijk en geniet van je eigen home made gerechten. 

Lekker en goed eten hoort bij gezond afvallen. 

Ben je daar door meerdere lijnpogingen de weg een beetje in kwijt? Of ben je in de overgang en gaat je gewicht je wat in de weg zitten ?
Wil je investeren  in jezelf, je gewicht en je gezondheid. Je bent welkom in mijn praktijk of online. Kunnen we samen kijken hie ik jou daarbij kan helpen