Goed Gewicht

Ervaringen

Louise

Waar ik me steeds bewuster van werd tijdens dit traject is dat ik liever mocht zijn voor mezelf en mijn lichaam. Het er zijn voor mezelf is hierdoor toegenomen. Ik draag de verantwoording voor mijn eigen lichaam. Het fijne aan het traject bij Jeanne is de tijd die je krijgt om op je eigen tempo aan je gewicht, je gezondheid en jezelf te werken. Het is fijn om een jaar lang de support te mogen ontvangen. Juist dit maakt het mogelijk om de opgedane kennis eigen te maken. Jeanne stemt goed af op behoeftes en dat heb ik als heel prettig ervaren.

Dank, Louise.

heart-g3d3ca94d4_640

Linda        

Aandacht en de bewustwording zijn de twee aspecten die me het meest bij zijn gebleven en waar ik nog steeds veel baat bij heb.
Al was er wel frustratie op het moment van bezig zijn met dit onderdeel.
Heel bewust chocolade eten was even een ding maar het kwartje is gevallen en eet nu veel bewuster en met aandacht.
Wat mij erg goed heeft geholpen was de verandering in mijn voeding. Samen op zoek naar alternatieven.
Wat ook een winstpunt is dat ik lekker in mijn vel kan zitten zonder maatje achtendertig.
Er is al veel meer rust en ik heb ook geleerd dat ik ook voor mezelf mag kiezen. Wat fijn was tijdens het traject dat ik niet recht op mijn doel af hoefde te stevenen, maar leerde dat zig zag te doen op mijn eigen tempo.
Het traject was boven verwachting. Het ging niet alleen over voeding en gewicht.
Mede door de holistische aanpak ben ik nu al een heel eind op de goede weg maar ben nog niet klaar.
We gaan samen nog een poosje door. Op mijn tempo.
Ook erg fijn in dit traject zijn de motiverende, inspirerende en activerende tips via de nieuwsbrief, facebook en het boek “nooit meer lijnen”.
Jeanne dank je wel.   Groet, Linda.

hart blad

Anneke

Hoi Jeanne,

Ik wilde graag nog even iets met je delen. Ook ik had pas een soortgelijke ‘hartervaring’. Bij de bloedbank viel het op dat mijn bloeddruk hoog was. De huisarts vond het belangrijk om even alle bloedwaarden (en gewicht) te meten. En dat was schrikken, mijn gewicht was hoog, mijn leverwaarden zorgelijk en mijn glucose ook. Ook ik heb van mijn familie een souveniertje gehad. Ik ben echt een paar dagen in paniek en verdrietig geweest. Daarna kon ik in zachtheid, maar wel resoluut echt anders met mijn eten omgaan.

Ik eet natuurlijk, onbewerkt, meer groenten, minder koolhydraten en neem nu echt goed de tijd om mijn maaltijden voor te bereiden en om te ontspannen. Allemaal dingen waarvoor jij mij geholpen hebt om de basis te leggen en ik heb het nu (eindelijk?) echt opgepakt. Ik heb jouw boek er ook nog een paar keer bijgepakt. En het voelt goed! En de kilo’s gaan er opeens heel makkelijk af. Ik sta er zelf van te kijken 🙂

Bedankt voor alles wat je me geleerd hebt!

Groetjes, Anneke

Ceciel. In februari begon ik bij Jeanne  met het programma ” afvallen zonder lijnen” Behoorlijk sceptisch , want ik weet “alles” over diëten en calorieën. Natuurlijk gaat ieder pondje door het mondje , dus hoe kun je nu afvallen zonder te lijnen?! Ik kreeg van Jeanne inderdaad geen dieet.Wel een boek met informatie en tips die ik echt nog niet wist. B.v. eten en nachtdienst. Inzicht krijgen in je eigen eetpatroon . Waarom eet je ? met wie? waar? en vooral het Mindful eten!  Er tijd voor nemen en proeven wat je eet. Niet vlug  in de auto of achter de tv . Nee, aandacht. Genieten van het eten ! Weet wat je eet. Aandacht en bewustwording. Natuurlijk kun je het boek doorlezen maar het waren juist die gesprekken met Jeanne die mij zo geholpen hebben . De meeste gesprekken gingen echt niet over calorieën en eten . 

heart-g9be19ec43_640

 Nu 7 maanden later en 15 kg lichter.  Ik ben echt afgevallen zonder te lijnen ! Natuurlijk moet je zorgvuldig blijven met wat je eet maar wel en vooral, blijven genieten. Jeanne vooral voor jouw luisterend oor en integriteit heel , heel erg bedankt ! Ceciel van Deurzen

Yvonne
Ik wil je enorm bedanken voor de heerlijke, prettige en inspirerende wandeling van afgelopen dinsdag! Het was voor mij een hele bewustwording om gewoon te horen, voelen en waar te nemen in alle rust, genietend van de prachtige natuur. Voor het eerst sinds héle lange tijd heb ik me ontspannen gevoeld en geen hoofd vol hectiek en gedachten over wat ik nog allemaal moet doen of moet/kan gebeuren, echt heerlijk!
Rest mij om te zeggen: Voor herhaling vatbaar dus de volgende keer ben ik er weer graag bij. Liefs, Yvonne

Petra
Ik ben gestart bij Jeanne met als doel af te vallen en het liefst zo snel mogelijk. Het programma van Jeanne werkt echt, wanneer je al het geleerde blijft uitproberen en je eigen maakt. Ik heb veel geleerd in het afgelopen half jaar. Veel over voeding, balans, monsters(negatieve gedachten), ademhalingstechnieken, rust en over genieten. Het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat wanneer je van binnen in balans bent dat je dit ook uitstraalt naar buiten. Het is dan niet belangrijk meer hoeveel je afvalt maar dat je je goed en rustig voelt……en het mooie is wanneer je in balans bent, het afvallen vanzelf gaat. Groetjes Petra en nogmaals bedankt

Jenny
Dankzij goed gewicht is er een bewustwording in gang gezet waardoor een aantal zaken mij duidelijker werden en ik hiermee aan de slag kon, zowel lichamelijk als geestelijk. Hierdoor ben ik beter in balans gekomen, en weet ik de valkuilen beter te herkennen. Het gaat m.n. om de omslag die je wil maken, vooral geestelijk. Het is de bewustwording van waarom je dingen doet zoals je ze doet en hoe je deze kunt herkennen en veranderen. Er was ook meer dan voldoende ruimte voor andere zaken, maar zeker ook veiligheid, en kennis. Jeanne, dank je wel

heart-g7b11b59c5_640

Mirjam
December een maand om terug en vooruit te kijken! Dit jaar 8 bijeenkomsten gevolgd: Nooit meer lijnen wel afvallen! Het heeft me geleerd bewust met eten om te gaan. Alles te kunnen en ” mogen” eten en echt, het afvallen gaat vanzelf! Jeanne bedankt!

Marian
Jeanne, door jouw programma voel ik me weer goed en heb volop energie. Ik heb veel geleerd. Ik ben blij en trots op mezelf, mede dankzij jouw positieve benadering. Dank je wel, Marian.

heart-ga91bab033_640

Antoinette
Wat ik je wel mee wil geven is dat dankzij jou ik een andere kijk gekregen heb om mijn leven, al is het voor mij nog maar een begin, maar dankzij jouw gesprekken, jouw geduld en empathie ik dingen makkelijker los kan laten en niet de hele dag met eten bezig te MOETEN zijn.
Ik weet ook dat ik er nog lang niet ben, maar dit was waarschijnlijk wel de eerste stap in de goede richting en het mag zeker niet de laatste zijn. Je bent denk ik ook een van de weinige mensen waarbij ik me vertrouwd genoeg voelde om me open te stellen.
Dus Jeanne, ga zo door en blijf vooral gewoon Jeanne!
Hartelijk bedankt

Vera
Nogal kritisch en met redelijk wat eisen kwam ik bij Jeanne binnen. Met een druk leven en een behoorlijke voedselintollerantie is afvallen niet makkelijk. Althans dat dacht ik. Jeanne maakte me duidelijk dat het om een verandering van leefpatroon zou gaan, een investering in mijn toekomst. Geen enkele uitdaging gingen we uit de weg en daarbij is Jeanne me altijd blijven motiveren. Ook op de moeilijke momenten! Nu enkele weken later sta ik anders in het leven. Door handige tips kan ik variëren met eten en weet ik wat mijn valkuilen zijn. De begeleiding was heel persoonlijk en echt gericht op mijn leefstijl. Jeanne heeft goed geluisterd, geadviseerd en begeleidt. Super bedankt daarvoor!
Vera.

Jolanda
Ik melde me aan bij Jeanne om een paar kilo’s kwijt te raken. En nee, ik kreeg geen streng dieet. Ik startte met een dagboekje en leerde daardoor inzicht te krijgen in en bewust te worden van wat ik eet.
Het opschrijven waarom je iets eet was voor mij een eyeopener. Naast voedingsadviezen, tips en recepten was er ook tijd voor een gesprek, want vaak speelt emotie ook een rol. Samen gingen we aan de slag, stapsgewijs leerde ik mijn voedingspatroon aan te passen, een patroon dat past in de dagelijkse maaltijden, dinertjes en vakanties. Met als eindresultaat het behalen van mijn streefgewicht.
Jeanne bedankt, Jolanda.

hart blad

Moeder en dochter uit Heeze
Op het moment dat je besluit om iets te doen aan je gewicht is het belangrijk dat je je op je gemak voelt bij degene die je daar bij helpt. Jeanne geeft je het gevoel dat je er samen voor gaat. Tijdens de consults neemt ze de tijd voor je en neemt samen je eetgewoontes door. Daarnaast geeft ze tips en gezonde, lekkere recepten. Onze ervaring met Jeanne is dat vooral bewustwording, wat en wanneer je eet, van belang is. Daarnaast moet haar aanpak bij jouw levensstijl passen en dat was voor ons prima. Dus geen crashdieet maar slowly te werken aan een voor jou passend gewicht.
Het is dan fijn om af en toe samen weer de puntjes op de ‘i’ te zetten. Wat je eet, wanneer je eet, het blijft een constant aandachtspunt.
Een moeder en dochter uit Heeze.