Goed Gewicht

Hoe is jouw eetgedrag ?

 

Hoe is jouw eetgedrag ?? 

Wist jij dat je eetgedrag bepaald wordt door de situatie waarin je bent ? Herken je dit ? Je hebt vakantie en dat is een beloning. Je hebt veel en hard gewerkt en nu is het tijd voor jou. De beloning mag nog wel wat meer zijn vindt jezelf en hiermee sta jij jezelf regelmatig wat toe in de vorm van een ijsje, drankje en hapje . Het is toch vakantie.  De situatie waar jij in zit is vakantie en dat associeer je met alle extraatjes die er voor jou bij horen.

Vakantie is een situatie die jou bepaalde gedachten geeft. Je denkt misschien al aan dat heerlijke Italiaanse ijs of dat verrukkelijk stuk Franse kaas met een wijntje voor de tent. Deze gedachten kunnen je al zo’n heerlijk “vakantie “gevoel geven dat dit niet te weerstaan is. Het gedrag wat hierop volgt is dat je het neemt en het gevolg kan zijn dat je er heerlijk van geniet zonder blikken of blozen maar het kan ook zijn dat je een stemmetje hoort dat roept. Dat had je niet moeten doen. Jammer toch, zo’n eetmonster dat je goede gevoel verpest.

Jammer want dat wordt een gevecht dat je niet gaat winnen mits……. Je dit stemmetje leert negeren en dat je leert om je gedachten te observeren zodat je bij de eerste gedachten al in kunt grijpen en een keuze kunt maken.

Om je inzicht te geven in je eigen eetgedrag kun je hiede gratis eetgedrag test downloaden.

Echt je kunt leren om af te vallen en daarbij toch alles te kunnen eten. Het leven is toch te leuk en te lekker om alles te laten staan ?

Ik bied verschillende methodes aan om jou op weg te helpen om nooit meer te hoeven lijnen.

Op een mindful manier afvallen is wetenschappelijk bewezen de beste en gezondste manier om af te vallen.  Kom investeer in jezelf en je gezondheid en blijf vooral genieten van wat jij lekker vindt.