Goed Gewicht

Groenten, een waardevolle investering

 

 

Groenten is mijn ding en dat weten inmiddels al heel veel mensen. Ik draag graag uit dat groenten eten een onderdeel is van een gezonde leefstijl. Dat groenten ook steeds meer in het vizier van artsen komt maakt mij blij. De  artsen Birgit Spoorenberg ( mijn dorpsgenote ) en  Richard de Leth volg ik dan ook met veel plezier. Regelmatig ben ik dan ook aanwezig bij lezingen die ze geven en word blij van het feit dat wat ik al jaren mijn cliënten meegeef ook door hen wordt uitgedragen.

Voor jou een lekker eenvoudig, voedzaam en gezond recept van spruitjes met zoete aardappel uit de oven.

Het preventieve en genezende vermogen van gezonde voeding is uniek. Het komt immers voort uit de tijd dat er nog geen medicijnen bestonden en de mens aangewezen was op de natuur. De wereld gezondheidsorganisatie heeft uit wetenschappelijke onderzoek aangetoond dat we door een gezonde leefstijl  ( gezonde voeding, meer bewegen en niet roken ) onze kans op ziek ( denk b.v. diabetes, hart en vaatziekten,  ) worden,  met 60 tot 80 % kunnen verminderen is toch fantastisch. Wat nog mooier is……. hier kun je zelf op een hele makkelijke manier aan bijdragen.

Je kunt erbij zijn op woensdag 13 feb om 19.30 uur in ’t Perron in Heeze

Deze lezing geef ik gratis omdat ik mijn van kennis over gezonde voeding graag met je deel

Door gezonde voeding bouw en herstel jij steeds je eigen lichaam. Gezonde voeding levert je stevige stenen en die maken van je lichaam een stevig bouwwerk.  De vitaminen, mineralen en sporenelementen zorgen ervoor dat alles in je lichaam vervangen en hersteld wordt. Zo zal jij b.v. opmerken dat het mooie bruine kleurtje van de zomer na drie a vier weken verdwenen is. Dit komt voor het vervangen van alle cellen van je huid. Deze is in drie a vier weken totaal vernieuwd en dat proces blijft maar door gaan. Wist je dat je darmvlies  in drie dagen geheel vernieuwd is en dat dit proces steeds maar door blijft gaan. Dat is toch een fantastisch gegeven, daar wil je zelf toch aan bijdragen dat dit proces goed kan verlopen. Door gezonde voeding ( bouwstenen ) zorg jij voor een stevig huis ( lichaam )

Waar zitten die gezonde bouwstenen dan in ? In groenten, fruit, zaden, noten. Zij vangen in hun groei zonlicht wat weer energie geeft. In deze voedingsmiddelen zit enorm veel energie opgeslagen wat je lichaam nodig heeft voor opbouw en herstel.

Groenten kan in alle vormen. Bij het ontbijt als smoothie of door een omelet. Bij de lunch kan een salade , gegrilde groenten of een groentespread een geweldige boost geven. De avondmaaltijd mag voor driekwart uit groenten bestaan.

Dit kan in de vorm van soep, wokken, gegrild, of rauw maar laat het grootste deel van je bord uit groenten bestaan en maak er een mooi kleurenpallet van zodat je alle verschillende vitaminen, mineralen en sporen element en binnen krijgt.

Variëren met groenten en fruit kan eindeloos. Maak er een goede gewoonte van.  INVESTEER IN JE GEZONDHEID, JE BENT HET WAARD !!!!!

Wat meer groenten, fruit, zaden en noten nog meer leveren is vezel. Deze zorgen voor een goede darmwerking en daarbij beïnvloed het ook je humeur en je stemming In dit artikel  https://goedgewicht.eu.web174.hostingdiscounter.nl/eet-je-stress-weg-eet-je-stress-weg/   leg ik je daar mee over uit. Vezels verminderen de kans op darmziektes. Een goede reden om meer groenten en fruit te eten.