Goed Gewicht

Mijn moeder was nooit ziek

Bij het lezen van het artikel van Richard de Leth stond mijn moeder me weer scherp voor de geest. Een vitale vrouw van achtentachtig jaar die zelfstandig woonde, op haar achterkleinkinderen paste, zelf elke dag haar eten kookte nadat zij het soms door weer en wind in de winkel gehaald had. Naar buiten elke dag dat vond ze belangrijk. Ze was op de hoogte van wat er in de wereld gebeurde. Het  maakte haar soms wel eens verdrietig of boos maar angst of negativiteit dat kende ze niet. Ze had haar hobby’s en genoot van de bezoekjes die ze kreeg van familie, vrienden en kennissen. Mijn moeder was nooit ziek maar als ze ziek was……………. Dan was het raak. Hoge koorts en een aantal dagen in bed en dan vond ze het ook heerlijk dat er even voor haar gezorgd werd maar zodra ze zelf weer kon dan mocht ik weer komen voor de gezelligheid. Mijn moeder was het voorbeeld van vitaliteit en de koortspieken die ze had , dat was dus een goed teken aldus de woorden van Richard de Leth van Oersterk.https://www.oersterk.nu/blogs/laaggradige-ontsteking-veroorzaakt-95procent-van-alle-ziekten/   

Een mooi verhaal dat ik graag met je deel

Plaats een reactie