Goed Gewicht

Scones en fish and chips en de schade verzekering

Tijdens de middagwandeling met onze hond kwam ik haar tegen en we raakte aan de praat. Het weer, de omgeving, koetjes en kalfjes. Ze was hier in de buurt op vakantie. Of ik al geweest was ? Ja hoor en inmiddels weer aan het werk, ook fijn. Of ik ook zoveel schade had opgelopen tijdens mijn vakantie ? Schade ? Nee gelukkig niet. We hebben geen ongelukken gehad, de bagage is ook netjes mee heen en weer gevlogen en thuis ook alles oké . Nou dat was niet wat ze bedoelde. Zij liep meestal schade op tijdens de vakantie. Ik vertaalde het in een maatje meer schade en tja tegen dat soort schade kun je je niet verzekeren. Ik moet toegeven dat het in mijn vakantie niet anders is als bij de meeste onder ons. Dit jaar heb genoten van scones met room en marmelade ( een keer, ik ben niet van de zoete ) het Engels ontbijt ( zonder worstjes, bacon vind ik ’s morgens vroeg echt genoeg ) en ook de Fish and chips, ja echt op de krant met azijn, moesten het ontgelden. Wat te denken van een koud biertje na een wandeling van tientallen kilometers of een mmmmmm glas frisse witte in de avondzon op een terras ? Och het hoort ook bij vakantie maar ik heb een denkbeeldige polis bij me. – Geniet van je vakantieomgeving – geniet van je eten en drinken – blijf ook op vakantie luisteren naar je lichaam – rust goed uit – ontspan met dingen die je fijn vindt om te doen – besteed aandacht aan elkaar – beweeg voldoende. Op deze manier ga je toch een beetje verzekerd tegen het maatje meer schade op vakantie. Belangrijk is dat je weer energie opdoet, uitgerust bent en dat gevoel zo lang mogelijk vast probeert te houden. Wil je toch graag een maatje meer schade verzekering met polis ? Ik ben niet thuis in assurantiën maar over vitaliteit, gezondheid, stress, voeding en ontspanning kan ik je heel veel vertellen.