Goed Gewicht

Zet zelf je route uit.

In de verte zag ik haar aankomen met een trolly, een grote tas om haar schouders nog een tas aan haar vrije arm, sleutelbos in de hand met daarbij  haar mobiele telefoon. Ze straalde zelfverzekerd de wereld in. Waar zou haar reis heen gaan ?  Terloops hoorde ik dat ze richting Italië ging, daar zou ze het gaan maken in de modewereld. Ze ging haar droom achterna.  Met alle bagage en amper een hand vrij probeerde ze een sigaret uit haar jaszak te toveren en op dat moment donderde alle tassen, sleutels, telefoon en de sigaretten over het perron. Van de zelfverzekerde blik was niet veel over. Ze staarde naar alle spullen en sloeg boos alle hulp die haar geboden werd weg. Terwijl ik plaats nam in de trein zag ik dat ze op een bankje ging zitten, ze miste haar trein maar had even rustig de tijd om haar boeltje goed te organiseren voordat  de volgende  trein kwam die haar naar haar bestemming zou brengen..

Jouw motivatie brengt je naar je doel.  

In alle jaren dat ik  mensen begeleid naar een gezond gewicht is mij het meest opgevallen dat het vaak snel moet en het liefst met niet te veel moeite. Gewoon even “erbij”. Helaas is de werkelijkheid anders. Afvallen gaat het beste als je er tijd voor neemt, er aandacht aan geeft en dat betekend dat je er moeite voor gaat doen.   Afvallen gaat ook niet door alleen voeding weg te laten of meer te gaan sporten. Gezond afvallen is een leefpatroon veranderen. Het vinden van een balans. Maar ook dat is een kwestie van kiezen. Hoe zit het met je ontspanning, je sociale contacten, je voeding, je beweging en de invulling van je dag? Hoe staat het met je hormonen, slik je medicatie, heb je wisseldiensten? Hoe  is het met je nachtrust ? Heb je veel stress?????  Al deze aspecten zijn belangrijk om aan te pakken wil je een gezond gewicht gaan behalen.

Wat het allerbelangrijkste is ? Een doel !!!! Wat is  jouw motivatie is om gewicht  te verliezen ??

Wat is het dat je tegenhoud om gezonder te leven, wat heb je er echt voor over om af te vallen ?   Wat wil  je allemaal laten en wat wil je doen om te bereiken wat je graag wil ? Goedgewicht pakt alle bovenstaande aspecten aan maar jij bent diegene die de weg uitstippelt. Jij bepaalt de route die je gaat maken op weg naar een vitaal en fit lichaam.

Neem de tijd, dat is een eerste  maar o zo belangrijke stap. Tijd om goed te overwegen wat je echt wil.

Begin vandaag nog: neem vanaf vandaag eens twee keer vijf minuten rust en tijd in stilte, helemaal voor jezelf. Laat je gedachten alleen maar bij je ademhaling en maak zodoende meer ruimte in je hoofd.  Rust is een van de belangrijkste pijlers waar een gezond en fit lichaam op rust.

Plaats een reactie