Goed Gewicht

zeekraal

Zalig,  Zilte,  Zeekraal. 

Zeekraal bevat veel mineralen. Met name veel calcium. Het kan dus met nog meer calciumrijke plantaardige voeding een goede aanvulling op je menu zijn als je weinig of geen zuivelproducten gebruikt . Andere mineralen die er in zeekraal voorkomen zijn o.a. natrium, kalium, magnesium, fosfor, ijzer, koper en zink. Het bevat ook nog wat vitamine C.

De meeste mensen denken dat zeekraal veel jodium bevat. dit is niet zo. Het komt omdat zeekraal niet in de zee groeit maar op kwelders en schorren. Door eb en vloed krijgt zeekraal  brak water. Een mengeling van zout en zoet.

Zeekraal heeft een zilte smaak. Is knapperig en kan zowel rauw door salades ook gewokt worden als bijgerecht.

De mineralen uit zeekraal dragen ook bij aan het herstellen van onze lichaamscellen en opbouw van hormonen. Onze hormonen zijn belangrijk voor vele lichaamsfuncties.

Het mineraal calcium is belangrijk  voor de opbouw van onze botten, haren en nagels. Calcium kan alleen dan zijn werk goed doen als er ook voldoende vit D aanwezig is om de calcium goed op te nemen. Vit D halen we uit zonlicht, vette vis en volle zuivelproducten.

Magnesium is een mineraal dat zorgt voor prikkeloverdracht en spierspanning. Wanneer je veel stress ervaart vreet je lichaam magnesium. Je lichaam staat immers steeds in de vecht of vlucht stand en is er een constante spierspanning.

Bij veel stress is het belangrijk dat je gezonde voeding gebruikt zonder toevoegingen zodat je alle belangrijke vitaminen en  mineralen binnenkrijgt.

Regelmatig een portie zeekraal bij je menu helpt je al een eindje op de goede weg.

Uitleggen wat goede gezond voor je is, daar houden wij bij Goedgewicht van.

Minder stress, een goed gewicht, meer rust en ontspanning ?

GoedGewicht heeft een op maat programma voor jou.

Wil je hierover meer informatie ?  Klik hier. Een informatief gesprek is gratis.