Goed Gewicht

Word je eigen goeroe.

 

 

Het is heel fijn als je gewicht wil verliezen, veel stress hebt of niet lekker in je vel zit dat er iemand is die zegt wat je moet doen. Niet meer nadenken gewoon doen wat je van de Goeroe wel en niet mag of moet. Heerlijk toch. Voor allemaal en iedereen het zelfde. Bij de ene mag je geen brood, bij de ander moet yoghurt eten. De volgende Goeroe adviseert je om te vasten en ga zo maar door.

Als jij maar precies doet wat de Goeroe je voorschrijft gaat het als een speer maar….. Dan komt er een periode waar in jij de regels van de Goeroe niet meer zo goed in de hand kunt houden.
Stressvolle tijden of juist een tijd met de nodige feestjes of de vakantie waar je zo naar uitgekeken hebt .

Je laat de Goeroe teugels wat vieren en vervalt al snel weer in je oude patroon. Hier kun je niets aan doen. (Of ja, daar kun je wel wat mee doen) Oude ingesleten patronen hebben we allemaal. Gewoontes, tradities, overtuigingen kunnen heel hardnekkig zijn. Dit kan als je van de Goeroe iets niet meer mag of juist moet, hele vervelende gevoelens oproepen.  Voor velen is dit niet bepaald een fijn  gevoel en tja aan vervelende gevoelens daar heeft de mens een hekel aan. De stap naar “laat maar ” is dan snel gezet. Je wil immers een goed gevoel en daar helpt eten je heel goed bij. Chocolaatje, kaasje, chippies? Dat geeft je weer de feel good stofjes. Endorfines en serotonine. Heerlijk je voelt je weer goed je bent weer terug bij af.

Je haakt af bij de Goeroe. Hoe komt dat?  Een troost, jij bent niet de enige.

De Goeroe heeft een methode die voor iedereen hetzelfde is en dat – kan – niet. Ieder mens is uniek. Ieder mens heeft een andere aanpak nodig.
Wordt je eigen Goeroe. Wat vindt jij belangrijk als het om jezelf, je gezondheid en je gewicht gaat. Zoek de dingen die bij jou passen en verander deze stap voor stap.

Soms valt het niet mee om de juiste richting te vinden. Zitten er obstakels in de weg. Zijn je patronen zo ingesleten zijn dat een nieuw weggetje moeilijk te maken is. Maar het kan wel. Ik ga je daar bij helpen.

Echt ik weet inmiddels door heel veel kennis en jaren ervaring dat het wel kan.
Als jij echt wil werken aan je leefstijl, je rust en je gewicht dan is het wel fijn dat er iemand met je meekijkt. Iemand die samen met jou de juiste obstakels uit de weg ruimt en nieuwe weggetjes aan gaat leggen. De weg naar een fijn gezond leven en een goed gewicht.

Waarom nog twijfelen bij iets wat je heel graag wil. Bel  mail me gerust of neem hier voor een vrijblijvend gratis gesprek. Jeanne.

Zo word jij je eigen Goeroe.