Goed Gewicht

Weg met de weegschaal

Als eerste wil ik je een heel goed maar vooral een gezond 2021 toewensen voordat je de weegschaal uit het raam gooit of bij het grof huisvuil zet.
Je leest het goed. Weg met dat ding. Weet je dat de weegschaal je alleen maar op het verkeerde been zet. Nou goed, als je een keer in de twee weken bij mij komt voor het programma ‘nooit meer lijnen’ dan mag je als jij dat zelf wil op de weegschaal die ook andere waardes aangeeft die van belang zijn als je gezond af wil vallen.
Jij wil je weegschaal toch niet laten bepalen wat je eten mag.

Heb je gisteren een hartig gerecht gegeten ? Grote kans dat er wat meer gewicht te zien is op de weegschaal. Zout houdt n.l. vocht vast en dat zie je op de weegschaal. Lekker bami, rijst of een pasta gerecht gegeten? Zelfde verhaal. Elke gram koolhydraat bindt n.l. vier gram vocht. Je ziet het op de weegschaal. Weeg je ’s morgens of ’s avonds, ben je al naar het toilet geweest ? Train je als een malle met gewichten en kweek je spierbundels ? Ook dan geeft de weegschaal meer aan dan je zou willen. Stukje gebak gegeten of een bonbon ? Geen paniek. Van een bonbon of een stukje gebak kom je echt geen twee kilo aan.

De weegschaal geeft je een verkeerd signaal wanneer je er elke dag opgaat staan. Zelf heb ik het ook gedaan hoor. Jaren geleden, elke ochtend op de weegschaal. Chagrijn als er niets af was terwijl ik zo mijn best had gedaan. Inmiddels weet ik gelukkig wel beter. Nu geniet ik van alles wat lekker is maar dan moet het ook lekker zijn. Waarom zou je veel eten van iets wat niet lekker is of iets wat je heel lekker vindt laten staan ?

Wat je beter kunt doen
*Stap voor stap een gezonde leefstijl aan meten en je eetgedrag zachtjes aan blijvend veranderen dat is wat jou uiteindelijk echt het meeste op gaat leveren. Ben je al overtuigd ? Dan mag je hier klikken.

*Je taille meten. Hoe minder buik vet hoe beter. Buik vet is schadelijker voor je gezondheid omdat er zodoende te veel vet rondom je organen ligt. Vet op je billen en bovenbenen is minder schadelijk voor je gezondheid.  Dat je daar niet zo blij mee bent is een ander verhaal.  Plaatselijk afvallen dat is helaas een onmogelijke opgave met veel frustratie. Ook hier besteden we aandacht aan bij GoedGewicht.

Tips voor het meten van je taille. Ga recht opstaan met je voeten op heupbreedte. Adem uit en houdt je adem even vast.  Meet de omtrek van je buik tussen je navel en je onderste ribben.  Meet zonder kledinglagen. Trek de centimeter niet strak.  Voor vrouwen is 80 cm het maximale voor mannen is dit 94 cm.

Wil je meer weten over je taille, een goed gewicht, en eetgedrag ?

Op mijn totaal vernieuwde website Goed Gewicht vindt je alle informatie.

Plan je liever meteen een afspraak ?

Klik dan hier.