Goed Gewicht

Stap voor stap !

 

 

Stap voor stap. 

In vijf stappen superslank  !!!!! in vijf stappen gelukkig !!!!  in drie stappen je droomrelatie !!!!!

Je gelooft het toch zeker zelf ook niet. Het zou toch al te mooi zijn. Advertenties in bladen  en op social media prikkelen je om stappen te gaan zetten. Een prachtig, slank lichaam. Kortingen en garanties dat het allemaal gaat lukken vliegen je om de oren. Je hoeft er bijna niets voor te doen en bij een ander lukt het ook dus…… Je hebt er zin in en deze keer gaat het je lukken.  !!!

Hoe komt het dan toch dat het je misschien wel lukt voor even maar dat het niet blijvend is ?

Begin dan eens heel rustig en denk er als eerste eens over na. Wanneer je een voornemen maakt is het belangrijk dat je er goed over nadenkt.

 * Wanneer je je voorneemt om een ander auto te gaan kopen dan ga je voorbereiden. Waarom wil ik een andere auto? Welk merk, welke kleur, hoe zuinig en comfortabel moet hij zijn? Wat gaat hij me kosten ?Je bekijkt alles maakt een optelsom, gaat naar de dealer en jij hebt je nieuwe auto.  Dit heeft niet veel energie gekost en geeft snel resultaat.

* Je neemt je voor gezonder te gaan leven en afvallen. Iedereen doet en kan het dus jij ook. Je schrijft je in bij de sportschool, laat snoep, koek, snacks en alcohol achterwege. Na twee weken heb je al een goede smoes om niet te gaan trainen want je hebt een feestje en de weeg schaal geeft toch niet dat aan wat jij gehoopt had. Er wordt immers gezegd dat het jou ook lukt in een paar weken kilo’s af te vallen.  ( voel je de teleurstelling ). Het kost je veel energie en geeft niet snel het gewenste resultaat.

Wanneer een voornemen niet lukt voelt dat als falen. Een negatief gevoel wat je in een neerwaartse spiraal trekt. Zie je wel dat ik het niet kan. Of,  och ik ben nu eenmaal zo.

Je hoort jezelf troostende woorden zeggen: Ik kan er niets aan doen, och de volgende keer gaat het je wel lukken. Er zit dan ook nog eens een “eetmonster”  dat vindt dat je wat troostvoedsel verdiend hebt.

Wanneer je overhaast zonder na te denken ergens aan begint doe je misschien iets wat je eigenlijk helemaal niet leuk vindt. Iets wat je eigenlijk helemaal niet wil. (  Denk eens aan de auto. Hoe ziet die eruit als je er niet over nagedacht hebt  )

Iets doen wat je helemaal niet wil geeft en vervelend, negatief gevoel en zal je juist weer meer de kant optrekken die je eigenlijk helemaal niet wil. Dit blijft een steeds terugkerend gevecht met jezelf wat je weer veel stress oplevert maar je wil nu eenmaal  graag snel resultaat.

Echt geloof me, ik  kan na jaren ervaring je vertellen dat een voor een, stap voor stap het beste resultaat oplevert en…….. het fijne is je hoeft hierdoor  niet meteen het hele roer om te gooien.

Laat deze week b.v. eens de suiker uit je koffie en thee. Volgende week neem je als tussen doortje geen koek of snackreep maar fruit. Week drie,  maak na de avondmaaltijd eens een wandeling .

Zo neem je elke week een kleine stap naar een gezonder eet en leefpatroon.

Maar het allerbelangrijkste dat ik je nog graag wil  meegeven.                                                   

Iets dat het allerbelangrijkste is wanneer je graag af wil vallen.

Je eetgedrag wordt door het grootste gedeelte bepaald door je omgeving, de gebeurtenis.                                                                  Maar jij hebt zelf in de hand welke keuze je maakt.

Dit kan alleen als jij je daar echt bewust van bent. 

Wanneer jij aandacht gaat geven aan je gedachten ontstaat er verandering in je gedrag.

Wanneer je echt iets aan je gezondheid, je gewicht en je leefstijl wil gaan veranderen is het heel belangrijk dat je tijd neemt, nadenkt,  en aandacht geeft aan  ……WAAROM WIL IK DIT ?   

Meer bewegen en anders gaan eten is niet meteen een garantie dat je af gaat vallen. Er zijn factoren die dit kunnen belemmeren. Je hormonen kunnen uit balans zijn, er is een stressfactor die jezelf niet in de gaten of onder controle hebt. Je kunt dan nog zo goed je best doen maar het zal moeilijk  worden zodat een terugval steeds op de loer ligt.

De eerste stap is de bewustwording. ( dus toch een stap 😉 ) en dan ( stap twee )  op weg naar jouw doel .

Dan is het fijn dat er iemand met je meekijkt.  Iemand die samen met jou de oorzaak op gaat zoeken en  samen met je uitzoekt wat jouw sterke kanten zijn en die je positief benadert, die je steunt, die met jou meeloopt op de weg die jij zelf uit gaat zetten. Die je leert dat VERANDERING BEGINT MET AANDACHT en dat er veel aandacht is voor jou.

Voornemens, laat ze los als je er niet helemaal achter staat. Het geeft je meer rust en tijd om na te denken wat je echt graag wil.

“INVESTEER IN JE GEZONDHEID, JE BENT HET WAARD”   

 

 

 

 

Plaats een reactie