Goed Gewicht

Pioppi

 

Gezellig samen op een bankje in de zon beetje keuvelen. Gegroefde gezichten met een lach van oor tot oor, beetje krom maar vol levenslust. Mijn hart maakt een paar sprongetjes. Pioppi. Wat een vitaliteit en Yes weer een paar jonge dokters die voeding als medicijn zien. Laat nu mijn eerste boeken uit de beginperiode van mijn praktijk nu juist daarover gaan en dit heb ik altijd doorgevoerd in mijn programma. Het mediterrane dieet, de voedingswijze die uit pure en met name veel groenten , beetje vlees of vis, noten, fruit en olijfolie bestaat.  Voeding als medicijn dat laat zien dat er plaatsen op aarde zijn waar mensen veel ouder worden dan gemiddeld en dat te danken hebben aan o.a. hun voeding maar uiteindelijk is het de hele leefstijl die deze parmantige dames en heren tot hoge leeftijd brengt.

Sardinië, Griekenland, Okinawa, en Costa Rica zijn de bekende bleu zones. Plaatsen op aarde waar mensen hoge leeftijden bereiken. Waar beduidend veel minder mensen met welvaartziektes kampen zoals hart/vaatziekten, kanker en diabetes.  Waar mensen begaan zijn en geïnteresseerd en zorgzaam zijn voor elkaar, waar voeding puur, eenvoudig maar wel gezond is. Waar geen of minimale stress voorkomt. Waar men nog dagelijks beweegt door smalle bergpaadjes of straatje te beklimmen of een dansje te wagen en te genieten van een goed glas wijn.

Hoe heerlijk is het dan om te zien dat steeds meer jonge artsen deze leefstijl zien als gezond en er al zoveel mensen van medicatie af kunnen alleen al door een gezond eetpatroon ! Mooie bijkomstigheid is dat ook je gewicht ervan gaat dalen. Super toch ? Denk je nu dat je nooit meer een lekkere boterham of een bord pasta mag ? Nee dan heb je het mis. Je kunt heel streng zijn maar jij weet net zo goed als ik dat je dat niet lang volhoudt. Het mediterrane dieet bevat ook regelmatig brood en pasta, vlees, vis en zuivel maar ook heel veel groenten, fruit, peulvruchten en kruiden. Groenten, fruit  en kruiden die juist een enorme hoeveelheid aan vitaminen , mineralen en vezels aanleveren. Juist deze micronutriënten  zijn de stofjes die je lichaam laten herstellen en die zorgen dat processen in je lichaam uitgevoerd kunnen worden. Stofjes die zorgen dat je darmen ( darmbacteriën ) goed werken en zodoende je hormonen hun werk weer goed kunnen doen en dat jij je lekker voelt.

Hoe vaak ben je al begonnen met een dieet? Hoe lang heb je het volgehouden ?

Uit ervaring kan ik je vertellen dat het mediterrane dieet een geweldig ( eigenlijk geen ) dieet is. Heerlijk, puur en levenslang vol te houden.  Zelf eet ik al jaren op deze manier en echt ik snoep af en toe als ik daar zin in heb, drink een wijntje en eet ook zeker wel eens buiten het boekje. Maar hier gaat het om jou. Belangrijk is dat er ook  aandacht is voor alle andere aspecten rondom jou. Je ontspanning, je slaap, je beweging, je stress. Het totaalplaatje , je goed en Pioppi voelen, daar gaat het om.

Wil je hierover meer lezen https://goedgewicht.eu.web174.hostingdiscounter.nl/over-vitaliteit/

GoedGewicht = Goed in evenwicht.     En daar is heel veel aandacht voor jou en altijd een gratis informatief gesprek jeanne@goedgewicht.eu.web174.hostingdiscounter.nl

Wil jij het programma van Dokters van morgen van 2-10 2018 een keer terugkijken ?

https://www.npostart.nl/dokters-van-morgen/02-10-2018/AT_2103626

Plaats een reactie