Goed Gewicht

Palmkool

Bijzonder gezonder.  Palmkool.

Palmkool is een voorloper van onze eigen bekende boerenkool maar is wat zoeter van smaak. Het is een plant die hoog wordt en aan een stengel bladeren geeft. Hierdoor ontstaat het uiterlijk van een palmboom. De bladeren zijn grof van structuur en een beetje gekruld. De bladeren hebben een dikke nerf die je beste kunt verwijderen. Het oogsten kun je het beste doen door de steeds van onder af de bladeren te plukken.

De voordelen van Palmkool

Calcium. 

Ben je niet zo’n liefhebber van zuivel om je calcium binnen te krijgen ? Plantaardige producten zoals groene bladgroenten, noten, zaden. Fruitsoorten zoals mango, gedroogde vijgen, abrikozen en dadels. Maar ook peulvruchten zoals bonen en linzen bevatten veel calcium. Palmkool bevat maar liefst 120 milligram calcium per portie van 80 gram. Dat is meer calcium dan in melk. Het is zelfs zo’n 11 procent van de hoeveelheid calcium die je als volwassene dagelijks nodig hebt voor gezonde botten en een gezond gebit

Ijzer

Palmkool levert zo’n 2 milligram ijzer per 100 gram. Dat is bijna evenveel als spinazie en rucola. Ons lichaam kan het ijzer uit palmkool  gemakkelijk opnemen.

Vit K

Vit K is belangrijk voor de bloedstolling en sterke botten. Rauwe palmkool levert maar liefst 704,8 microgram vitamine K per 100 gram.

Immuunsysteem. en Vit C

De aanwezigheid van pro-vitamine A en Vit C in palmkool maakt dat de groente een versterkende werking heeft op ons immuunsysteem. Het bevat 57 milligram vitamine C per portie (80 gram) en dat is bijna 1,5 x zoveel als sinaasappels. De vitamine draagt bij aan de vorming van afweerstoffen en witte bloedcellen. Hiermee kan ons lichaam zich goed verweren tegen ziekteverwekkers.

Goed voor je lijn

Palmkool levert veel voedingstoffen maar is daarentegen heel goed voor je lijn.  Hij bevat namelijk slechts 19 calorieën per portie van 80 gram. Met palmkool krijg je dus veel gezonde voedingsstoffen binnen, zonder dat je aankomt.

Palmkool kun je nadat je de nerf hebt verwijderd en in stukken hebt gescheurd wokken in een beetje koolzaad of olijfolie met een teentje knoflook en een uitje. Dit is een heerlijke groenten om door een volkorenpasta te mengen.

Palmkool bladeren ( zonder nerf ) in stukken scheuren en besprenkelen met olie in een hete oven laten drogen tot knapperige groentechips. Bestrooi deze na met een beetje Keltich zeezout.

Salade van Palmkool Kijk hiervoor in dit recept bij de B en vervang de boerenkool door Palmkool

Bij GoedGewicht vinden wij het belangrijk dat jij weet waarom je eet. Eten om je lichaam alles te geven waar het behoefte aan heeft zodat jij je goed voelt en een gewicht gaat behalen waar jij blij van wordt.

Wil jij dat ook ?   kijk hier voor eer informatie op of stuur me een berichtje.