Goed Gewicht

Mijn toetje en mijn vrijheid

Mijn toetje en mijn vrijheid 

Drie kleuren had ik in mijn dessert kommetje. Yoghurt met aardbeien en blauwe bessen. Onze nationale kleuren. Rood wit blauw, de kleuren van onze vrijheid.

5 mei herdachten en vierden we onze vrijheid. Vrijheid om je mening te mogen uiten, vrijheid om te gaan waar je wil, vrijheid om te zijn wie je bent,  vrijheid om keuzes te maken. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik van deze vrijheid mag genieten.

Vrijheid en genieten zijn twee woorden die in mijn praktijk nogal eens aan bod komen. Vrijheid en genieten van eten. Wat een rijkdom is het als je gewoon alles kunt en mag eten. Dat je geen allergieën of  een ziektebeeld hebt of medicatie moet slikken die jou belemmeren  om te kunnen eten wat je graag zou willen. Alles kunnen eten omdat het gewoon voorradig is. Geen zoektocht naar eten of dagen hongeren omdat de oogsten zijn mislukt of er geen financiële middelen zijn om elke dag een volwaardige maaltijd op tafel te zetten.

De vrijheid en de keuze om te kunnen eten wat we  willen voelt voor mij als een enorme rijkdom.

Wat jammer is het het dan ook om in mijn praktijk zo vaak te horen dat “dit niet mag”en “dat moet” . Regels die jij jezelf oplegt en waar je in bent gaan geloven , Je hangt een geloof aan je eigen gedachten maar kloppen die ?
Je belemmert  jezelf om in alle vrijheid keuzes te maken en te genieten van wat jij lekker vindt.  Voluit genieten van eten en je niet schuldig voelen.

Waarom zou jij je steeds iets ontzeggen waar je blij van wordt, waar je van geniet ? Dat is toch tegen de natuur in. Of niet ?
Zou jij niet liever zonder schuldgevoel willen eten ?  Geen belemmeringen?

In het Programma “NOOIT MEER LIJNEN” besteden we daar extra aandacht aan zodat jij weer alle vrijheid hebt in het maken van je keuzes en lekker kunt genieten van wat jij lekker vindt. Dat jij minder eet stress gaat ervaren, meer rust vindt en voluit en vol energie gaat leven.

Vrijheid is een groot goed. Neem deze vrijheid en investeer in jezelf. Je bent het waard.

**************************************