Goed Gewicht

mijn inspiratie bronnen

Mijn inspiratie bronnen

Graag wil ik hier met je delen waar ik mijn inspiratie vandaan haal om mijn fijne werk steeds met voldoening en passie te kunnen blijven doen. Door de jaren heen zijn er verschillende personen en organisaties gekomen en ook weer gegaan.  Er zijn ook een paar inspirerende mensen gebleven. Mensen die met hun kennis en  informatie  aansluiten  op mijn eigen gedachten, werkwijze en mijn eigen leefstijl. 
Waar in de beginjaren van mijn praktijk voeding, calorieën en afvallen het belangrijkste waren?
Heeft nu aandacht, bewustwording, stress verminderen, echt goed voor jezelf zorgen en de link van voeding en je goed voelen een grote plaats ingenomen. 

Wanneer je goed voor jezelf zorgt, zorg je ook meteen goed voor je omgeving en draag je een steentje bij aan niet alleen  je eigen gezondheid maar ook aan een mooiere en gezondere wereld en geven we samen iets moois mee aan onze kinderen  

Ik wil je graag aan een aantal mensen voorstellen die mij inspireren. 

De eerste aan wie ik je voor wil stellen is Joanna Kortink. Haar boek staat niet op de foto. Op het moment dat ik deze foto heb gemaakt had ik haar boek “uit de ban van emotie eten” uitgeleend aan iemand. Met een training Mindfull eten kwam ik tien jaar geleden in contact met Joanna. Kort daarna is Joanna helaas veel te jong overleden. Zij heeft mij via haar opleiding kennis laten maken met mindfulness. Ik heb mindfulness door de jaren heen geïntegreerd in mijn eigen leven. Mindfulness heeft mij bewuster gemaakt en veel rust gebracht. Ik heb hierdoor mindfulness in mijn eigen programma verwerkt.  Joanna heeft een vuurtje bij me aangewakkerd dat nog steeds brand. 

Rineke Dijkinga. Het boek “alles draait om je hormonen” is een van haar fantastische boeken. Rineke is orthomoleculair voedings deskundige. Rineke weet mensen te inspireren ( waaronder ik dus) om ons lichaam te geven waar het echt nodig heeft. Gezonde, pure voeding. Voeding die alle stofjes bevat om het prachtige lichaam wat we hebben gekregen zo goed mogelijk te laten functioneren. Voeding die met alle vitaminen en mineralen onze hormonen ondersteunt. Voeding die vrij is van pesticiden en toevoegingen.  
Wanneer onze hormonen goed in balans zijn gaat op een gezonde manier afvallen beter dan  je ooit gedacht had. 

Juriaan Galavazi is een holistische arts die ons in zijn boek “van klacht naar kans” laat inzien dat we in onze klachten ook kansen kunnen zien. Heel veel klachten die we krijgen zijn gerelateerd aan de keuzes die we maken in het leven. Klachten die ontstaan door stress of een ongezonde leefstijl. Weinig ontspanning, beweging en te veel en te vaak eten van  ongezonde voeding.
Je kans nemen is ook de stap zetten naar een gezonde leefstijl en een gezond, goed gewicht. Afvallen zal alleen kans van slagen hebben als je bewust wordt waardoor je leefstijl is ontstaan. Afvallen gaat je lukken als jij aandacht gaat geven aan hoe jij je leefstijl in wil richten. Dat jij de kans pakt om jouw klacht aan te pakken. Soms is het heel fijn dat er iemand je helpt om te zoeken waar die kans ligt. Ik kan je helpen. 

Pascale Naessens heeft mij met haar boek “Puur gezond en toch slank” bevestigd in mijn eigen leefstijl. Gezond, eenvoudig maar heel lekker eten. De combinatie van deze drie met daarbij het delen van je maaltijden en hiervan samen genieten met familie en vrienden geeft mij veel plezier.
Niet alleen plezier maar ook dankbaarheid dat ik elke dag te eten heb en dit samen met mensen waar ik me fijn bij voel, te mogen delen draagt echt een deel bij aan mijn geluk. Samen genieten van een goede maaltijd geeft rust in een drukke, stressvolle wereld. Ik bespreek heel graag in het traject “nooit meer lijnen” de vele voordelen van het nemen van tijd voor een gezonde maaltijd. Gezonde voeding draagt bij in het verminderen van stress. Stress en afvallen dat gaat niet samen dus neem de tijd, je kunt hem maar een keer besteden. Doe het goed en investeer in jezelf. 

Dirk de Wachter en “de kunst van het ongelukkig zijn”. Wanneer ik aan mijn cliënten vraag wat ze heel graag zouden willen is het antwoord meestal. Rust en gewoon wat vaker gelukkig zijn. Gelukkig zijn is vaak een moment van een gevoel. Tevredenheid, rust, dankbaarheid zijn vaak gevoelens die geluk weergeven. Dit zijn de toppen in het leven en de rest loopt een beetje als een weg door een heuvelachtig landschap waar ook diepe dalen zijn. Wanneer je denkt (en dat zijn jouw eigen gedachten) dat wanneer er geen geluk is er alleen maar ongeluk in je leven is dan ervaar je het leven als zwaar en ongelukkig. Onverwerkte gevoelens van ingrijpende gebeurtenissen worden vaak als ongelukkig  ervaren en daar willen de meeste mensen zo snel mogelijk vandaan. Het negeren van ongelukkige gevoelens geeft veel stress in je lichaam. Stress en afvallen dat gaat niet samen. Dit komt doordat je de gevoelens die je hebt negeert en ze opvult met iets wat je wel fijn vindt en dat is in heel veel gevallen eten. 

Jane Goodall brengt met haar boek “het boek van hoop ” zoveel hoop voor onze wereld. Jane is heel duidelijk in een van haar uitspraken dat hoop iets teweeg kan brengen als we allemaal samen met de hoop hoop ook in actie komen. Wanneer je alleen de uitspraak doet dat je hoopt dat het goedkomt laat je het aan anderen over.  Jane inspireert mij om vertrouwen te houden in de toekomst voor ons allemaal. Voor de veerkracht van onze natuur voor onze prachtige aarde. Zij geeft me inspiratie om zelf stappen te zetten en mijn kennis te delen. Samen maak je er wat groots van. 

Hoop wil zeggen dat gaat lukken door inzet. In mijn praktijk hoor ik vaak de uitspraak “Ik hoop dat het deze keer gaat lukken.” Hoop dat wil zeggen dat het nog niet verloren is. Dat het goed gaat komen of gaat
lukken. En het is vaak goed gekomen en het is vaak gelukt. Samen zoeken, investeren.
Stapje voor stapje met veel inzet naar een gezondere leefstijl, Een blijvend goed gewicht
en meer energie, maar ook meer rust en acceptatie.

Met deze zin begint mijn boek “Nooit meer lijnen,  eet alsof je lijf je liefste is”.

een van de laatste zinnen is. Ik hoop dat ik met het schrijven van dit boek jou kan inspireren te investeren in jezelf en je gezondheid. Zo dragen we samen een klein steentje bij aan een mooie en gezonde aarde. 

Heel binnenkort kan ik je hier meer over vertellen.

In het bovenstaande stukje heb ik je een aantal mensen laten kennen die mij in het bijzonder  inspireren. Laat mij je ook inspireren om te investeren in een gezonde leefstijl. Je hoeft het niet alleen te doen.