Goed Gewicht

mijn hoofd gaat mee op vakantie

Ik ga op vakantie en mijn hoofd gaat mee

Je denkt misschien, dat is toch logisch, je hoofd kun je toch niet thuis laten dat zit toch aan je lijf vast. Dat klopt. Ik weet inmiddels uit ervaring een heleboel mensen hun hoofd thuis laten als ze op vakantie gaan. Ze zitten op het strand nog snel even mails te checken of hebben een keer in de week  (of vaker) een online vergader uurtje. Whatsapp met de thuisblijvers ook zo’n bekende. Het mediakanaal waarop de ene reactie over de andere buitelt.  Je had toch een super uitgebreide lijst op tafel achter gelaten met alle gebruiksaanwijzingen, adressen en reservesleutels. Je hoofd is thuis. Wanneer je op vakantie gaat en jij je hoofd vaak thuis laat kom je niet echt tot rust.
Geloof me ook ik heb moeten leren om mijn hoofd mee op vakantie te nemen. Het is natuurlijk superfijn dat we via social media elkaar snel kunnen bereiken als het echt nodig is maar vooral dat. Als  het echt nodig is. Wanneer je op vakantie gaat en jij je hoofd vaak thuis laat kom je niet echt tot rust. Krijgt je lijf ook niet echt vakantie. Zo werkt het ook als je af wil vallen. Afvallen is een samenwerking tussen je hoofd je jou.

beach-814679_640

Afvallen gaat alleen door een samenwerking met je lichaam en je hoofd.

Zo werkt het ook bij afvallen. Dat afvallen meer is dan minder eten en meer bewegen daar zijn we inmiddels gelukkig wel achter. Afvallen doe je met je hoofd en je lijf samen. Je hoofd (lees brein) en je lijf zijn heel nauwkeurig op elkaar afgestemd maar als je de signalen die ze aan elkaar doorgeven niet opmerkt of negeert dan wordt afvallen een moeizaam traject. Wanneer jij door drukte of problemen veel in je hoofd leeft verwar je misschien dorst met honger of sla je maaltijden over. Eet je onbewust een maaltijd, een zak chips of een reep chocolade. Ook negeer je misschien de pijn in je rug of neemt maar wat pijnstillers om de zoveelste hoofdpijn weg te werken zodat je weer door kunt.

De tijd waarin we leven vraagt veel van je. Sociaal, maatschappelijk en privé. Je weet wel dat je stappen wil gaan ondernemen om je leefstijl gezonder te maken en toch gebeurt het niet. Je beloofd jezelf om rust te pakken als het karwei klaar is maar helaas staat er dan toch weer een ander klusje klaar. Ik kan je een ding zeggen: het alles af moment bestaat niet.

Afvallen? Luister naar je gedachten en je lichaam

Wanneer je veranderingen aan wil brengen in je leefstijl en je gewicht is het allerbelangrijkste dat je leert luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Anderzijds is het van belang dat je leert om aandacht te hebben voor de gedachten die je hebt.  

Wanneer je lichaam aangeeft dat het moe is en jij negeert dat dan is de kans groot dat het je energie gaat zoeken in een andere vorm. Eten. Wanneer je lichaam aangeeft dat het honger heeft terwijl je net gegeten hebt dan is het geen echte honger. Wanneer je hier geen aandacht aan geeft neem je waarschijnlijk toch weer wat te eten.

Wanneer je graag af wil vallen en je gedachten je zeggen dat je een stuk taart verdiend hebt omdat je een stuk gefietst hebt dan kun je twee dingen doen. Je geeft toe en eet een stuk taart. Of je neemt even je gedachten waar en vraagt je af of het wel klopt wat je denkt. Helpt deze gedachte je om bij je doel te komen.

De beloning in de vorm van eten is bij veel mensen een vastgeroest patroon. Ook het troosten en verveling oplossen met eten ligt vaak in je jeugd. Denk aan het snoepje dat op je knie geplakt werd als je gevallen was. Bij verdriet was een ijsje de ultieme trooster. Als je je verveelde en dat opgelost werd door samen te bakken of te koken dan zijn er paadjes aangelegd in je brein die bij het gevoel van verdriet, boosheid, verveling, of pijn nog steeds op de zelfde manier bewandeld worden.

Afvallen door rust en aandacht

Afvallen is meer dan minder eten en meer bewegen. Het is een samenspel tussen je hoofd en je lichaam. Een prachtig systeem wat jou en je lichaam met elkaar verbind en er een geheel van maakt.   Jij functioneert optimaal als je goed voor je lichaam zorgt in de vorm van echte gezonde voeding. Voeding die lichaam nodig heeft om te herstellen en te functioneren. Om lekker te kunnen bewegen zodat je fit en soepel blijft.

Je lichaam zorgt goed voor jou als je het geeft wat het nodig heeft. Het zorgt ervoor dat jij je goed voelt, lekker in je vel zit en voluit kunt genieten van het leven.   

Afvallen is meer dan minder eten en meer bewegen. Het is de aandacht en de rust voor jezelf die de beste en mooiste resultaten geven. Nee, ik ben heel eerlijk dit fix je niet in 6 weken. Hier mag jij jezelf meer tijd voor geven maar dan heb je er wel je hele leven plezier van .

Wil je hier meer over weten of er met mij een keer over babbelen? Kijk dan hier of neem contact met me op. Wie weet werken wij binnenkort aan een gezonde leefstijl die helemaal bij jou past.

Investeer in jezelf, je bent het meer dan waard. Jeanne.