Goed Gewicht

Lekker slapen, eet kersen.

Lekker slapen, eet kersen

Wat hebben de kersen nu met slapeloze hete nachten en je gewicht te maken?

Kersen bevatten heel veel melatonine en dat is een stofje dat een belangrijke rol speelt bij het slaapproces. Wanneer het donker wordt maakt het lichaam deze stof aan om de slaapcyclus te regelen. Nu is het midden zomer al veel later donker dus begint de aanmaak van melatonine al later. Tel daar bij op dat we steeds langer achter de laptop of ander beeldscherm zitten en dan is een en een twee.

Wanneer je beter slaapt maak je ook minder ghreline aan. Ghreline is een hormoon dat in je maag voorkomt en je een hongergevoel geeft. Een ander hormoon dat in je maag voorkomt is het hormoon leptine. Dit  is het eetlust regulerende hormoon. Als dit hormoon uit balans is, schiet je eetlust omhoog. Hierdoor eet je vaker door dan je lief is .

Zorg dus datje hormonen weer in balans komen en eet kersen ze zijn er nu volop dus doe er je voordeel mee. ūüėČ Was het maar zo simpel.

Maar kersen leveren ook veel magnesium, goed voor je spieren en ook het kalium gehalte van kersen hoog. Kalium zorgt samen met natrium voor de balans van  je bloeddruk en voor samentrekken van je spieren. 

Uit onderzoek is ook gebleken dat twee porties kersen per dag ontstekingsreacties  verminderen. De hoeveelheid eiwitten die de ontstekingen veroorzaken nemen af.  Kersen bevatten veel anti oxidanten. Dit zijn beschermers tegen verkeerde stoffen in je lichaam.
Verder geven kersen veel vezels die goed zijn voor je darmflora en zodoende weer goed zijn voor je brein.

Dus eet lekker kersen als ze er zijn, verwen jezelf regelmatig op een schaaltje van die heerlijke dieprood paarse vruchtjes en geniet ervan. Ga voor heerlijke Hollandse kersen en natuurlijk het liefst onbespoten. Eet volop fruit en varieer naar hartenlust zodat je alle vitaminen, mineralen en sporenelementen binnenkrijgt en je hormoonbalans weer op orde komt.

Tips om lekker te slapen

  • Maak het niet te laat.
  • Schakel op tijd af en laat t.v, telefoon een uur voor je gaat slapen uit
  • Neem een lauwe douche en gebruik geen schuim of zeep maar een druppel lavendel olie
  • Drink geen alcohol
  • Luister nog even naar rustige muziek
  • Zorg voor een ( als het mogelijk is ) koele kamer
  • Probeer je niet te druk te maken, het is zo het is, je kunt er niets aan veranderen

Wil jij lekker slapen, meer rust, en in balans komen ?  

Plaats een reactie