Goed Gewicht

Hypes, trends en blijvertjes

Hypes, trend en blijvertjes.  

Wist jij dat koningin Sissy elke ochtend een glaasje runder bloed dronk bij het plaatselijke slachthuis en binnen de kortste keren er meer vrouwen dit gingen doen ? Tot ze er al snel achter kwamen dat dit de manier ook niet was om fitter en gezonder door het leven te gaan. Dat tot dikke pasta ingekookte bouillon van botten en slachtafval als kracht medicijn werd voorgeschreven in een speciaal daarvoor bestemd lokaal. Men mocht daar aan een tafeltje een stukje “restaurant” eten want zo werd dit koekje genoemd. Uiteindelijk werd het lokaal een  restaurant omdat de patient er eerst wat te drinken bij vroeg omdat het niet weg te krijgen was, en daarna wat te eten.  Dat er een boek gepubliceerd is met gerechten gemaakt van de placenta, dit om supersterk en gezond te worden.  Dat een paar keer per dag zon op je anus laten schijnen je super gezond wordt.  Maar ook deze hype ging weer voorbij. Een hype ontstaat doordat iemand in iets geloofd en dit zo uitdraagt dat er meerdere mensen in gaan geloven. Het is vaak semi wetenschappelijk onderbouwd. Tegenwoordig kan er een hele marketing omheen gebouwd worden. Het is even in de belangstelling maar trekt snel voorbij. Kun jij je er nog een paar herinneren ?  Frambozen, boordevol ijzer en anti oxidanten. Hoe duur ze ook waren er waren dagen dat ik geen framboos meer in de winkel kon krijgen.  Klopt maar om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen moet je wel heel veel frambozen eten. Ze zijn vaak duur en komen van ver ingevlogen. Beter om dan gevarieerd groenten en fruit te eten met graanproducten en peulvruchten. Zo kom je ook aan je ijzer en je anti oxidanten.

Klei drinken, tarwegras eten, chiazaad en hennepzaad. Je kunt het inmiddels overal krijgen voor een prikkie.  Het komt en het gaat en zolang jij je er goed bij voelt ? zeker doen.

Wat te denken van alle diëten die in de laatste jaren voorbij zijn gekomen. Montignac, Atkins, brood, sherry en tomaat dieet. Eiwit dieet. High fet low carb, OMAD. Punten tellen, calorien tellen.

Een ding hebben ze allemaal gemeen. HET HELPT MAAR EVEN en uiteindelijk helemaal niet. Het brengt je steeds verder van huis. De mens is niet gemaakt om te diëten, die wil eten. Dit hebben we overgehouden aan onze oertijd.                                                                                           Vol eten als er eten is en WE HEBBEN NU ALTIJD ETEN OM ONS HEEN.

Daarbij komt dat we door de drukte die we ervaren niet meer goed in staat zijn om te voelen wat we echt nodig hebben.

Vermoeidheid en dorst wordt het meest verward met honger en als we nog een stapje verder gaan worden emoties genegeerd en dempen we onze boosheid, verveling, verdriet of angst met voedsel.

Lijkt het je niet heerlijk om gewoon te kunnen eten wat je lekker vindt en echt te genieten van lekker eten zonder schuldgevoel of angst om aan te komen ?

Neem de regie in eigen hand. Echt, jij bent de enige die dit waar kan  maken.

EET MEER EN VAL AF,  EET LEKKER EN GENIET.  Hoe klinkt dat ? Velen zijn jou al voor gegaan en hebben door mindful te leren eten niet alleen gewicht verloren maar ook een heleboel stress. Weer vrijheid teruggevonden in eten en weer leren genieten.

Mindful afvallen is een blijver evenals Puur Gezond. Samen maakt dat

“NOOIT MEER LIJNEN , WEL AFVALLEN “

Heb jij de miniversie al ?  Hier kun je hem alsnog downloaden . Veel leesplezier