Goed Gewicht

hoe komt het dat ik niet verder afval

Hoe komt het dat ik niet verder afval?

Afvallen is een proces waar je lichaam aan moet wennen. Je lichaam is gewend aan een bepaald eetpatroon. Het heeft een hele tijd bepaalde voedingsstoffen binnen gekregen die het nu misschien moet missen en krijgt wellicht voeding aangereikt waar het ook weer aan moet wennen. Afvallen zal goed gaan tot je lichaam een gewicht bereikt waar het zich goed bij voelt.

Je lichaam is een bepaald eetpatroon gewend en hoe raar het ook klinkt, wat het lichaam gewend is daar wil het naar terug. Dit gebeurt door signalen die aan je brein worden afgegeven. Dit is wat je zo vaak hoort, het jojo effect. Dit effect ontstaat met name wanneer je op een snelle manier af probeert te vallen.

Dat je niet verder afvalt kan zijn dat je wel gezond eet maar misschien te veel van de gezonde producten. Denk aan olijfolie, noten, avocado e.d. Hele gezonde producten maar wel met veel calorieën.

Het kan ook zijn dat je al aardig gewend bent aan je nieuwe patroon. Hierdoor sta jij jezelf al vaker weer extra’s wat toe.

Stress is ook een factor die mee kan spelen wanneer het afvallen niet goed gaat als je zou willen. Het stress hormoon cortisol zorgt voor extra vetopslag.

Zoals boven beschreven kan het ook zijn dat je te snel veranderingen doorvoert.

Te streng zijn voor jezelf heeft op afvallen een averechtse werking. Wanneer je te streng bent voor jezelf schep je een negatief beeld. Het beeld dat je het niet goed doet. Hierdoor kan het gevoel dat je het niet goed doet en getroost wil worden de overhand gaan nemen en ga je voeding als troost inzetten. Dit soort voeding is meestal een vulmiddel en heeft niets met voeding te maken.

Bij GoedGewicht werken we samen aan al deze aspecten zodat afvallen gaat lukken en jij nooit meer hoeft te lijnen.
Jij krijgt de regie weer zelf in handen zodat je weer een goede relatie met je eten hebt en weer blij bent met je gewicht en jezelf. 
Wanneer het niet zo gaat als je zou willen is het fijn dat er iemand met je meekijkt.  

Zou jij dat willen?  Neem dan gerust contact met me op.