Goed Gewicht

Hoe serieus neem jij “schoon ” ?

Bij het schoonmaken van de badkamer hoort ook het afvoerputje. Geen favoriete bezigheid maar de gele latex handschoenen bieden uitkomst.  Mijn gedachten dwalen terug naar een artikel dat ik ooit las in de krant .

Riolen verstopt door doekjes. Mensen dumpen alles in het riool. Luiers, maandverband, vet, doekjes in alle soorten. Billen, snoeten, hygiëne, vochtige, snelle, glans en noem maar op doekjes. Dit veroorzaakt een enorme koek in het riool dat er vaak met grof geweld uitgehaald moet worden, zodat het water weer kan stromen en zodoende ook weer beter gezuiverd kan worden. Zo niet,  dan staan we met de voeten in de poep !

De link naar ons eigen lichaam was snel gelegd. Als wij maar door gaan met het eten van transvetten, te veel suikers en ons lichaam vullen met voeding die bol staat van de E nummers dan komen er problemen. Onze hormonen gaan uit balans met alle gevolgen van dien. Hart en vaat ziekten, diabetes, chronische ontstekingen, vermoeidheid, psychische klachten, huidproblemen ect. Te veel om op te noemen. Vaak moet er grof geweld gebruikt worden of er moet een hoge prijs betaald worden om ons riool weer open te krijgen voor een schone doorstroming.

Er is maar een iemand die jou doorstroming weer goed en schoon kan laten verlopen en dat ben jij !!! Kijk eens naar de verpakkingen die je in huis hebt. Lees eens wat er op staat. Je zal verbaasd zijn dat b.v. het hoofdingrediënt van kruidenmixen en sauzen vaak hoofdzakelijk uit zout bestaat.  Maak wat vaker zelf je gerechten met pure producten. Echt het is niet moeilijk. Wanneer je eenmaal de stap gezet hebt naar pure voeding en je ervaart de heerlijke pure smaken en…. je kunt het maken zoals jij dat wil. Wanneer je de voordelen ervaart  dan wil je niet meer terug.

Je zal ook versteld staan hoe fijn je lichaam het vindt, hoe goed jij je gaat voelen en ook dat het redelijk snel zich gaat herstellen. Als je deze dingen leest dan wil je toch zo snel mogelijk aan de slag ?  Ik heb een aantal lekkere, eenvoudige en pure recepten voor je.

Kijk hier eens voor  lekkere makkelijke recepten. Het is niet moeilijk maar wel heel erg lekker en als ik het kan kun jij het ook .

 BIJZONDER GEZONDER,     Jeanne.