Goed Gewicht

help ik val niet af !

Help ik val niet af        

Vraag uit mijn praktijk

Ze kwam voor het eerst bij me binnen en verontschuldigde zich meteen omdat ze een paar minuten te laat was i.v.m een file en dat haar haren er zo verwaaid uitzagen en of ik dat erg vond ? . Ze vond het ook gênant dat ze een vlek op haar broek had want ze had nog even snel een maaltijd gemaakt voor de laatkomers vanavond en hoe lang het gesprek zou duren want ze had nog een afspraak bij de kapper.  Voor we in mijn praktijk hadden plaatsgenomen wist ik al dat ze van alles had geprobeerd, gruwelijk goed haar best deed maar dat afvallen niet lukte.

Hier zat iemand voor me die haar dagen vol propte en van de ene afspraak naar de andere holde, zich heel verantwoordelijk voelde voor alles en iedereen en daarbij geen activiteiten uit handen kon geven, bang dat een ander het niet goed zou doen. Ze vond het fijn om voor andere klaar te staan maar ook fijn om dat af en toe eens te horen.

Deze cliënt had alles in huis om behoorlijk wat stressklachten te ontwikkelen ( als ze die niet al een aantal onder de leden had ) .  Wanneer er veel stress is maakt je lichaam veel cortisol aan en dat hormoon heeft de eigenschap je te beschermen voor slechtere tijden en dat slaat vet op.  Doordat deze cliënt zo druk is in haar hoofd met regelen en vooral doen, leeft ze in haar hoofd en voelt niet wat haar lichaam echt nodig heeft.

Ze at redelijk gezond

maar te veel gezonde dingen. Elke dag een avocado in een smoothie voor het gemak en noten die zaten toch ook vol goede stofjes ? Niet een klein handje, het was wel ooit een middagmaaltijd. Plantaardige oliën gebruikte ze ruim want ze wist dat olijfolie heel gezond was voor haar hart en bloedvaten.

 Ze at soms een hele dag niets

Ze had gehoord dat vasten wel heel goed was om af te vallen maar ze kreeg er zo’n honger van.  Je stofwisseling zal trager gaan werken omdat je als het ware in de overlevingsstand staat met het weinig eten . Je lichaam kan dit prima ondervangen. Het zet om te overleven gewoon het pitje wat lager maar zodoende gaat ook je schildklier trager werken. Nog minder gaan eten geeft geen gewichtsverlies meer. Je voelt je niet lekker, bent eerder moe, je snakt naar energie die je waarschijnlijk in de vorm van de meest verbannen snack van de laatste tijd voor jou nu als troostmiddel zal dienen. Je hebt misschien wel spijt maar: och het kwaad is al geschied je gaat voor de bijl. Hoever ben je gekomen met “lijnen” ?

Help je valt niet af 

Je doet heel goed je best maar er kunnen dagen tussen zitten dat je het niet ziet op je weegschaal maar laat niet meteen je hoofd hangen.

Het kan zijn dat je te veel stress hebt en daar is wat aan te doen.

Het kan zijn dat je midden in je cyclus zit of dat je de vorige dag pasta hebt gegeten. Een gram past bindt 4 gram vocht en dat zie je op de weegschaal. Meestal is dat gewicht met een dag weer weg.

Het kan zijn dat je door omstandigheden minder hebt bewogen en je eetgedrag niet hebt aangepast.

Het kan zijn dat je hormonen uit balans zijn door medicatie of te veel toevoegingen in je voeding.

Het kan zijn dat je toch wat erfelijk belast bent .

Het kan zijn dat je te snel wil en dat wil jouw lichaam niet

 

Dat afvallen niet meteen zichtbaar is heel normaal.

Gezond eten, rust nemen en stress verminderen dat geeft wel meteen al een heel goed resultaat.

Ga voor een fit en fijn leven en laat dat niet door je weegschaal bepalen !!

Investeer in jezelf en je gezondheid. Je bent het meer dan waard.    Jeanne.

 

https://www.goedgewicht.eu/gezond-afvallen/nooit-meer-lijnen-wel-afvallen/

wist je dat er veel verzekeringen zij die consulten vergoeden ? ik kan het voor je nakijken.