Goed Gewicht

Goed voor jou en je gewicht

 

 

Het jaar is nog geen maand oud en ik hoor overal al druk, druk, druk. Het is voor vele al weer  een dagelijks terugkerend zinnetje ? Een nieuw jaar wil niet per definitie zeggen dat het rustiger wordt maar je had misschien wel het voornemen gemaakt om het wat rustiger aan te doen. De alledaagse werkzaamheden en afspraken slokken je al weer op en je kunt vast wel wat extra rust gebruiken. Ik hoor je denken : waar haal ik in hemelsnaam de tijd vandaan om rust te pakken. Geen paniek. Rust ligt dichterbij dan je denkt, je hoeft echt niet meteen een dag te plannen in luxe kuuroord.

Is druk, druk, druk een dagelijks terugkerend zinnetje ? Denk je meer dan dat je voelt ? Kun je wel wat rust gebruiken ?  Je eigen badkamer en gezonde voeding kunnen al heel veel voor je doen.

Plan een avond voor jezelf. Misschien heb je het al wel in huis of anders koop je een magnesiumzout. Zoek een mooi muziekje uit of neem een mooi boek. Laat je bad vollopen en voeg magnesium zout toe. Als je geen bad hebt neem dan een mooi voeten bad met een makkelijke stoel. Kaarsje aan, comfortabele kleding en temperatuur, deur op slot en zo creëer jij je eigen wellness moment. Maak er een terugkerende gewoonte van. Deze gewoonte mag er zeker in gaan slijten. Belangrijk bij dit terugkerend ritueel is dat je in het moment blijft. Heb aandacht voor de warmte, de geur of de muziek en richt je aandacht op je ademhaling.  Zo maak je er een echt mindfull moment van en maak je vanzelf je hoofd ook even leeg.

Ken jij het mineraal magnesium ? Magnesium is een mineraal wat ontspannend werkt en ontspanning kun je vast wel vaker gebruiken dan alleen op die ene dag of weekendje kuuroord.

Weet je dat wanneer je veel stress ervaart of chronische stress hebt ( je merkt het bijna niet meer ) je lichaam magnesium vreet ? Heel belangrijk om dit goed aan te vullen.

Magnesium is mede verantwoordelijk voor een paar honderd reacties in je lichaam. Een ervan is het ontspannen van je spieren.  Bij stress hoort spierspanning en komt magnesium aan bod om dat weer op te heffen.  Wanneer je het druk hebt of tijden van stress kent dan verbruikt je lichaam enorm veel magnesium het verdwijnt dan via je urine je lichaam.  Wordt je lontje wat kort en voel jij je niet zo soepel in je lijf en je hoofd dat zal er waarschijnlijk een tekort aan magnesium zijn. De lijst van klachten is enorm en varieert van hoofdpijn tot PDS . Spierspanning, spier krampen en zelfs angst kan voortkomen door een magnesium tekort.

Je kunt dit tekort opheffen door magnesiumtabletten of capsules in te nemen. Laat je wel altijd goed informeren door erkende drogist of apotheek. Beter is het om te beginnen om je  voeding aan te passen.

Noten, groene bladgroenten, zeevruchten en zeewier zijn goede leveranciers van magnesium. Je hebt maar kleine hoeveelheden nodig. Eet elke dag een klein handje noten en volop groenten, dan ben je al een heel eind. Wanneer je graag gezond gewicht wil verliezen is rust ( vooral de rust bij jezelf ) een belangrijk onderdeel. Door vaker een moment voor jezelf te nemen kom je dichter bij jezelf. Voel je beter waar je behoeften liggen en wat je echt graag wil. Zo kun je makkelijker een doel stellen. Een doel om naartoe te werken zodat jij zelf controle krijgt over je eetgedrag.

Afvallen begint met heel veel aandacht voor jezelf. Hierover vertel ik je nog meer op

woensdag 4 maart tijdens de lezing  AFVALLEN ANDERS.

De lezing bevat ook een workshop waar we meteen de kennis die je opgedaan hebt in de praktijk gaan brengen.

Investeer in jezelf , je bent het meer dan waard.  Jeanne