Goed Gewicht

Energie

Energie vreters en energie gevers

Je bent de mooie 40+ vrouw. Je hormonen gaan hun gangetje waarbij je behoorlijk uit balans kunt raken. Wanneer dan je energie balans ook nog eens verstoord is kan dat vele nare gevolgen voor je hebben. Een van de gevolgen kan zijn dat je gewicht gaat toenemen. Als jij dit blog leest herken je wellicht een aantal zaken waar je graag aan zou werken maar je weet niet goed waar te beginnen. Kijk eens waar jij jezelf in herkent. 

Spring jij ’s morgens je bed uit om aan een heerlijke dag te beginnen of draai je liever nog een keer om ?
Ga je ’s avonds nog lekker sporten een eind wandelen, je hobby beoefenen of zak je liever op de bank tot je weer naar bed gaat ?
Voel jij je na een maaltijd lekker voldaan of heb je snel weer trek ? 
Wanneer steeds ja op het tweede deel van de antwoorden zijn is de kans heel groot dat je balans tussen je energiegevers en vreters behoorlijk verstoord is. 

Energie vreters
Herken je ze?

Je zegt ja terwijl je nee bedoeld of juist nee als je ja bedoeld. Toch naar dat feestje terwijl je moe bent. Je op je werk voor het karretje laten spannen. Weer tijd maken om het geklaag van een collega of vriendin aan te horen. Toch die cup cake op eten omdat het speciaal voor jou gebakken is.
Je moet veel van jezelf of beter gezegd, je denkt dat het moet. Je gaat maar door. Zegt vaak ja en leeft voor een groot deel op wilskracht. Geloof me je bereikt niet alles op wilskracht.

Het kost je heel veel energie. Je voelt je leeggezogen en bent ’s avonds bekaf en opgebrand als kachelhoutjes. Wanneer je hier aan voorbij loopt is de kans groot dat je voor een’ tijdelijke energie oplossing gaat kiezen. Het zal je niet verbazen dat dit in veel gevallen, eten is.

Workshop Geur en Kleur-6294

Bij teveel vreters  en te weinig gevers? Dan raak je uit balans. Je gaat slechter slapen en het kost je steeds meer energie om de dag door te komen.

Hoe heerlijk zou het zijn dat als jij je ogen opendoet ’s morgens je meteen zin hebt in de dag en vol energie je bed uit wil springen.
Wat jij hiervoor nodig hebt zijn energie gevers. Gevers die jij je lichaam geeft omdat het daar echt om vraagt. Wanneer jij leert luisteren naar je lichaam ga jij ontdekken welke gevers dat voor jou en jouw lichaam zijn. 

Energie gevers in de vorm van echte gezonde voeding en voldoende rust en ontspanning en de beweging die bij jou past. 

Gezonde voeding met voldoende gezonde eiwitten, koolhydraten( ja die heb je ook nodig) vetten, vitaminen en mineralen. Dit alles om je energie te geven en je hormonen weer in balans te brengen. 
Rust inpassen in je dagelijkse leven en weer lekker slapen zodat je uitgerust aan de dag kunt beginnen. Ook hier komen je hormonen van in balans.
Ontspannen op een gezonde manier. Dat doen wat je leuk vindt.
Lekker bewegen op jou eigen tempo en het liefst elke dag even naar buiten. 
In het programma ‘nooit meer lijnen, wel afvallen ‘ besteden we veel aandacht aan de bovenstaande onderwerpen zodat jij in no time weer blaakt van energie en op een goed manier af gaat vallen. 

Ervaring van Isa: Echt waar, binnen twee weken voelde ik me al als herboren.
‘nooit meer lijnen’ gaat ook jou je energie weer terug geven en afvallen ging beter dan ooit. 

Wil jij ook investeren in je gewicht, je gezondheid, in jezelf?
Je bent welkom in mijn praktijk of online. Kunnen we samen kijken hoe ik jou daarbij kan helpen.