Goed Gewicht

De Dafne’s en de Tommie’s


De Dafne’s en de Tommie’s 

Wat je zeker niet moet doen !!!!!

Zit de vakantie er voor jou ook weer of bijna op ? Genoten, opgeladen en sta je te trappelen om weer aan de slag te gaan ? Super fijn. Dat is de bedoeling van een vakantie maar voor de meeste betekend het ook dat er meer gewicht mee naar huis komt en dat zit niet alleen in je koffer. Om dit weer kwijt te raken kun je een aantal dingen doen. Overmatig sporten en of streng gaan crash diëten ? Wat dit met je lichaam doet, dat leg ik je uit.

Op het moment zie ik heel veel Dafne’s   en Tommie’s,  overal mensen, hard lopen en fietsen en vooral heel hard fietsen, ( waarschijnlijk nog een staartje van de Tour de France ) Vol goede moed en voornemens om de “vakantie kilo’s” er weer even heel snel af ter trainen.

Maar ajajai  7 uur hardlopen om 1 kg vet te verbranden? Ja je leest het goed 7 uur dat is zowat een hele werkdag. Met 1 uurtje hard lopen verlies je ongeveer 140 gr vet en de rest is vocht wat je vast heel graag weer aanvult. Grote kans dus dat je bij het nazomeren met toch wat hogere temperaturen  jezelf graag beloond na 1 uur hardlopen met een lekker koud pilsje of andere verkoelend drankje.

Hardlopen en fietsen maakt ( als je hier niet echt getraind in bent ook hongerig dus de kans is ook groot dat je ook nog wat te eten neemt ). Uurtje voor noppes. Ja ik ga uit van een uurtje want ik neem aan dat je toch geen zeven uur achter elkaar jezelf af gaat beulen.  Maar alle gekheid op een stokje. Bewegen is prima en past ook heel goed in een gezonde leefstijl, wat je ook doet. Alleen van duursport, daar val je niet van af, daar zal je wat meer voor moeten doen.   Door overmatig trainen en crash  diëten gaan je hormonen ook nog eens in disbalans en je lichaam komt in de stress stand……….en daar val je niet van af, daar kom je juist weer van aan en dat is toch niet de bedoeling van je afval plan !!!                In het begin val je zeker ( meest vocht wat je eerst verliest ) af maar het vliegt er na verloop van tijd weer aan en je loopt het risico op andere lichamelijke klachten. Om even een klein voorbeeldje te geven.

1 gram puur vet geeft 9 kcal. Lichaamsvet bevat naast vet ook nog vocht en eiwit. 1 kg lichaamsvet bestaat uit ongeveer om het af te ronden uit 7000 kcal. Om dit te verbranden moet je dus ongeveer 7 uur a 10km per uur hardlopen wil je 1 kg afvallen. Je benen zullen gespierd worden maar verder in je lichaam vindt juist spierafbraak plaats.

Juist in de spieren vindt verbranding plaats, daardoor gaat je stofwisseling omhoog en vindt er vetverbranding plaats ook op momenten dat je niet traint.

 Hoe mooi is dat ?  afvallen op momenten dat je niets doet.

Krachttraining dus  en cardio, in de verhouding 80 / 20 is een goede manier om vet te verbranden doordat je spiermassa opbouwt. Dit kunnen ze je in een goede sportschool heel goed uitleggen en je daarin begeleiden.

Wanneer je daarbij per dag 500 kcal minder inneemt dan normaal en de juiste voeding gebruikt, daarbij zorgt dat je je hormoonhuishouding op orde hebt door de juiste voeding te nemen,  voldoende water drinkt , zorgt voor voldoende en een goede nachtrust en dat jij je stress gaat verminderen.

Dan gaat het gaat jou het lukken om 1 kg in de maand af te vallen.

1 kg in de maand? Ja dat gaat wel wat langzamer dan 1 kg in 7 uur hardlopen maar ben eens eerlijk , wat vindt jij nou zelf de beste methode.

Bij de laatste ben je eer zeker van dat je na verloop van tijd weer aan gaat komen

Bij de eerste weet je zeker dat je onder goede begeleiding gezond afvalt en daarbij je leefstijl zodanig gaat veranderd dat je nieuwe gewicht blijvend is.  

Om op een gezonde manier af te vallen is het belangrijk dat je op de eerste plaats tijd neemt om je te verdiepen in waarom je af wil vallen en hoe je dat wil gaan doen zodat je een blijvend resultaat boekt.

Kom, denk er eens goed over na. Een paar maatjes minder is zeker mooi maar  aantal kilo’s minder en een goede hormoonbalans zijn voor je gezondheid zoveel meer.

Je voelt je beter, hebt meer energie, er komt meer rust in je brein, je huid wordt beter net zoals je haren en je nagels. Je menstruatie wordt weer regelmatig, je darmen worden rustiger je ontlastingspatroon komt in orde, geen opgeblazen buik. Je weet inmiddels waar de stress vandaan komt en………………Kortom je voelt je goed, je voelt je lekker in je vel.

Bel me en kom gewoon een keer aan dan kijken wat ik voor jou kan doen en wat wij samen kunnen gaan bereiken. Een info gesprek is altijd gratis.

Jeanne

www.goedgewicht.eu

 

Plaats een reactie