Goed Gewicht

Een beetje aardiger voor jezelf ? echt het werkt ! met 6 gratis tips.

Herken jij dit ? Je hebt een enorm goed voornemen gemaakt en na een poosje besef je dat je het niet waar kunt maken. Je baalt er enorm van en het blijft je maar achtervolgen.
Je spreekt jezelf toe, vindt jezelf een slap geval en gaat zowaar weer over je grens om de energie die je hebt,  toch steken in dat wat je eigenlijk van plan was om te doen.
Je zegt ja als je nee bedoeld en dit gebeurt vaker  dan je lief is .

Mij overkwam het ook. Het bleef me achtervolgen, tot ook ik me realiseerde dat andere zaken prioriteit hadden en ik daar ook meer tijd aan wilde besteden. de stap was gezet en dat voelde goed.  Je kunt pas goed voor anderen zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt.
Je gezin, partner, collega’s en vrienden hebben nu eenmaal meer aan een moeder, partner, collega of vriendin die niet alles tegelijk doet, die niet als een stresskip rond vliegt.
Ze hebben meer aan je als je ontspannen bent, je aandacht kunt geven en energie hebt  die je  kan delen.
Goed voor jezelf zorgen dat komt je vitaliteit je gezondheid en uiteindelijk ook je gewicht ten goede.

Zeg vaker ja als je ja bedoeld en nee als je nee bedoeld. Het is even wennen maar echt als je vaker echt voor je zelf kiest ( en nee je bent dan niet egoïstisch ) ga je merken dat jij jezelf ( weer ) serieus neemt door tijd voor jezelf te maken en die keuze te maken die op dat moment voor jou de beste is.

 

Leg de lat niet zo hoog. Je blijft springen om het te halen en als je er bent gaat de lat weer een stukje hoger. Zo blijf je springen en dat kost je zoveel negatieve energie. Kijk eens waar je de lat wat lager kunt leggen. Echt er zijn vast een heleboel dingen die jij toch wel goed doet of goed zijn ook al haalt het geen tien.

 

Neem gewoon elke dag eens even een paar minuten rust, echt rust , gewoon niets doen. Lekker op een stoel of bank of voor mijn part even op een parkeerplaats in de auto, gewoon helemaal niets. Lekker in en uitademen en daar je aandacht aan geven.

 

Maak weer eens wat meer tijd voor je jezelf, hobby, je partner, je vriendinnen.  Je vindt het heel   normaal dat je de kinderen van muziekles naar speelafspraak brengt, van kinderfeest naar training. En zelf……

 

Bedenk eens wat leeftijd voor jou betekend. Is het je geboorte jaar en dag of is het de tijd die je hebt om te leven ? Hoe wil jij je tijd besteden? Zelf invullen of laat je jouw tijd door anderen bepalen. Dit laatste laat je je toch niet gebeuren. Kom ga eens time managen en zorg dat er tijd voor jou overblijft om lekker te leven !!!!!

 

Verwacht niet dat anderen wel gewoon snappen wat je bedoelt,  als jij  niet duidelijk aangeeft wat je verwachtingen zijn is het moeilijk voor de ander om te weten wat je bedoelt.                                                                                                                                                                     Dit geeft erg veel onrust en op den duur stress.   Wij vrouwen zijn er goed in. Ja ik dacht dat jij dacht dat ik wel …………….. Helaas je kunt niet voor een ander denken en anderen ruiken echt niet wat jij bedoelt.  Als je wat van de ander verwacht ( en het gebeurt niet ) dan zal je dat gewoon moeten vragen.   Oefening baart kunst.  Succes.

 

Plaats een reactie