Goed Gewicht

Banaan tegen de stress?

We gaan op reis en nemen mee :

Even lekker ont stressen. Voor velen zitten er al een paar dagen vakantie op , een ander gaat nog of gaat helemaal niet. Maakt niets uit, het gaat erom dat je regelmatig even een time out neemt. Of  je dat doet door een reis te maken, in de tuin werkt of lekker een stuk gaat wandelen. Wat ik ook doe wanneer ik van huis ga , ik neem een banaan mee. Bananen geeft energie tijdens een lange wandeling maar zorgt ook voor de rust en ontspanning.                                                                              Hoe dat zo ? dat leg ik je uit. In mijn koffer of rugzak gaat dus het volgende:  Veel goede zin, beetje kleren, paspoort, bankpas, zonnebrilnoten, stukje chocolade, noten en bananen.

Een banaan bevat de volgende natuurlijke rustgevers: 

de stof tryptofaan, een eiwit dat je lichaam omzet naar serotonine, deze stof ontspant, verbetert je stemming en geeft je een goed gevoel.

vitamine B6, deze reguleert de bloedsuikerhoogte, deze heeft een direct effect op je stemmingen.

veel kalium, de tegenhanger van natrium (zout) en is dus perfect voor het verbeteren van je bloeddruk. En helpt de hartslag te verbeteren

magnesium en andere B-vitamines (behalve B12), deze kalmeren samen de zenuwen.

en verder heeft de banaan nog een maagbeschermend effect, het is een basisch stukje fruit en neutraliseert zo het maagzuur dat kan ontstaan bij stress.

Veel mensen krijgen geen hap meer door hun keel als ze last hebben van stress. Anderen daarentegen zijn echte emotie-eters en slaan juist aan het snaaien en snoepen en zullen meer én ongezonder gaan eten. Terwijl goede voeding juist je stress kan verminderen.